Godello is een belangrijke druif voor Spaanse witte wijn uit de wijngebieden Bierzo, Monterrei en Valdeorras (Galicië), allen gelegen in het noordwesten van Spanje. Een rijzende ster in de wijnwereld als we Jancis Robinson en Decanter mogen geloven. Rond 1970 stond Godello op uitsterven, maar het druivenras werd gered dankzij de inspanningen van twee Spanjaarden die het Godello Revival project startten.
Godello wordt ook wel 'Spaanse Chardonnay' genoemd, te danken aan de veelzijdigheid van de druif. Afhankelijk van het lokale terroir kent Godello veel verschillende smaaknuances. De druif is geschikt voor het maken van cépagewijnen, maar ook voor blends met bijvoorbeeld Treixadura en Albariño. De Spaanse witte wijnen zijn geschikt voor vergisting in houten vat en hebben een groot bewaarpotentieel. Veel interessante mogelijkheden dus! Van de beste Godello wijn mag je een grote intensiteit en concentratie verwachten met minerale tonen.
Godello wijn is heerlijk in combinatie met paëlla met kip, gamba’s, gerookte forel of gebakken witvis.