Chardonnay kopen

Chardonnay voegt zich als een soort van kameleon tussen de druivenrassen. Er is niet één specifiek type wijn toe te schrijven aan deze druif en dat maakt Chardonnay kopen zo leuk. Natuurlijk is Chardonnay heer en meester in de Bourgogne, samen met Pinot Noir, maar van de druif worden wereldwijd wijnen gemaakt. Elk met een eigen karakter.

 

Chardonnay kopen

Bekijk onze Chardonnay smaakprofielen

Chardonnay kopen
Chardonnay kopen
Chardonnay kopen

Bourgogne Chardonnay

U kunt tientallen verschillende Chardonnay wijnen kopen en dan nog enorm veel verschil proeven tussen de verschillende wijnen. Alleen al in de Bourgogne zijn er grote verschillen. In de Côte d’Or vinden we de meeste aanplant van Chardonnay in het zuidelijker gelegen Côte de Beaune. De beroemde wijnen van Meursault worden gekenmerkt door een boterig karakter, de wijnen van Puligny-Montrachet zijn over het algemeen ranker en Chassagne-Montrachet heeft wel iets weg van hazelnoten.

Bekijk al onze Bourgogne Chardonnay

Chardonnay, houtrijping of niet?

De druif Chardonnay leent zich uitstekend voor houtrijping, maar dat hoeft niet. Wijnmakers hebben verschillende keuzes wanneer het gaat om de opvoeding van hun wijn. Bij houtrijping kan er vervolgens ook nog gekozen worden voor de rijping op nieuwe eiken vaten of oude vaten. Des te nieuwer het vat, des te meer smaak er wordt afgegeven. Behalve houtrijping, kan een wijnmaker ook kiezen voor rijping op de lie. De lie bestaat uit neergeslagen gisten, de droesem. Door deze lie zo nu en dan op te roeren, komen er unieke aroma’s vrij en wordt de wijn complexer.

Welke Chardonnay kopen?

Welke Chardonnay u wilt kopen, hangt geheel af van uw smaak. Sommige Chardonnay wijnen zijn redelijk strak en fruitig, terwijl andere Chardonnay wijnen juist rond zijn en een meer boterig karakter hebben. Chardonnay is ook een belangrijke druif in de Champagne regio. Daar heerst de witte druif, samen met de blauwe druivenrassen Pinot Noir en Pinot Meunier. Er zijn Champagnes die zijn samengesteld uit al deze druivenrassen, maar het komt ook voor dat een Champagne uit alleen Chardonnay bestaat. Dit wordt dan ook wel een ‘Blanc de Blancs’ genoemd, oftewel ‘wit van de witte’.

Lekkere Chardonnay kopen?

Bij de Wijnbeurs hebben we een groot aanbod Chardonnay wijnen, zodat er altijd wel een Chardonnay voor u tussen zit.

Naar boven