Shiraz Cabernet Sauvignon wijnen

Shiraz en Syrah, het zijn allebei dezelfde druiven, alleen wordt de naam Syrah met name in Frankrijk gebruikt en Shiraz in Australië. Het is wel zo dat er verschillende smaaknuances zijn. Zo smaakt de Australische versie vaak wat zoeter en rijper. De schrijfwijze die Australië hanteert is enorm gegroeid aan populariteit en dus verschijnen wijnen van dit druivenras in heel veel andere landen ook onder Shiraz. In Australië wordt Shiraz vaak geblend met Cabernet Sauvignon. Wijnen krijgen dan vaak op hun label een samentrekking van deze druivenrassen, namelijk Cabernet Shiraz of Shiraz Cabernet. Het ligt er maar net aan welke van de twee de meest dominante variëteit is. Als er meer Cabernet Sauvignon in de blend zit, dan verschijnt Cabernet vooraan, gevolgd door Shiraz.

Shiraz vs Cabernet Sauvignon

Rijk, krachtig en vlezig, dat is de algemene beschrijving van een Shiraz. De druif kent veel fruitige aroma’s van blauwe bessen, pruimen en een hint van peper. Met wat rijping komen er meer aroma’s vrij van chocolade en tabak. Cabernet Sauvignon kent meer tannines, maar kent ook de aroma’s van zwarte bes.

Wat te eten bij Shiraz en Cabernet Sauvignon

Beide druiven passen goed bij vleesgerechten. Vooral de Cabernet Sauvignon, die een hoog tanninegehalte heeft, is er perfect bij. De tannines in de wijn worden namelijk verzacht door de eiwitten die in het vlees zitten. Zo komt de wijn een stuk minder hard over. Als de druiven Shiraz en Cabernet Sauvignon met elkaar zijn geblend, is het heerlijk om er een mooi stuk vlees bij te serveren. Denk aan entrecote, lamsvlees, een stoofschotel of spareribs. Op onze site vindt u ook een handig overzicht voor nog meer heerlijke wijn en spijs combinaties. Onder het kopje aanbiedingen vindt u mooie kortingen en wijnaanbiedingen.

Naar boven