Indrukwekkend mooi: een rijk geconcentreerde en weelderig zachte Puisseguin Saint-Émilion met body en vol impressies van kersen, zwarte bessen en vanille.
Een uitstekende Côtes de Castillon Bordeaux uit topjaar 2020 waarbij de kruiden à la Saint-Émilion, het getoast eiken en rijpe zoete fruit perfect samensmelten. 17,5/20 punten!
Deze 2018 Bordeaux Supérieur smaakt als een Margaux. Behoorde vroeger bij een Grand Cru Margaux Château, is gemaakt van dezelfde druiven, maar kost een fractie!
Deze Bordeaux Supérieur werd onlangs bekroond met een gouden medaille. De wijn onderscheidde zich door zijn rijke fruit en satijnzachte, soepele stijl à la Saint-Émilion.
Deze Saint-Émilion Grand Cru maakte onlangs indruk door zijn rijkdom en fluweelzachte karakter. Nu al prachtig op dronk en beoordeeld met 18,5/20 punten!
Côtes de Castillon wordt ook wel het ‘nieuwe Saint-Émilion’ genoemd. Twee fluweelzachte Bordeaux met de kwaliteit van Saint-Émilion zijn daar het overtuigende bewijs van.
Een pakket met drie kroonjaren en vol romig gekruide, fluweelzachte Saint-Émilion-weelde. Van wereldberoemd wijnmaker Michel Rolland én bejubeld door Robert Parker.
Deze Lalande de Pomerol imponeerde met zijn kracht en rondeur niet alleen ons, maar ook de jury van het Concours Mondial de Bruxelles waar de prachtig ontwikkelde wijn met goud werd bekroond.
Deze rijke Saint-Émilion Grand Cru heeft het niveau van een Classé en is bekroond met 95/100 punten. Geconcentreerd en rond van smaak vol zwart fruit, toast en cacao.
Een klassieke en boterzachte Margaux met donker fruit, een zachte structuur en de typerende zilt/zoete afdronk. Elke laag verrast! Gemaakt onder het toeziend oog van een beroemd 1er Cru adviseur.
Met 18/20 Wijnbeurs punten biedt de Campo al Pero Bolgheri een geconcentreerde en krachtige rode wijn met cassis, cacao, framboos en de belofte van truffel. Heerlijk bij biefstuk of een braadstuk.
Een prestigieuze wijn waarvan het domein slechts 2500 flessen maakte met de allermooiste trossen. Complex, rijk en zalvend breed met een enorm rijpingspotentieel.
Een ‘bewaar’ Margaux die met 19/20 punten de show stal: gelaagd en krachtig van smaak vol cassis, zoete zwarte bessen, mokka en het klassieke zilt-zoete Margaux karakter.
Deze met goud bekroonde Saint-Émilion Grand Cru uit topjaar 2016 evenaart het niveau van een Cru Classé niveau met zijn rijk geconcentreerde en weelderige karakter vol kersenlikeur, vanille en cacao.
Een rijke, mollige Bordeaux met verleidelijke aroma’s van kersen, bramen, laurier en vanille. Gemaakt van 30 jaar oude stokken en is in balans door zijn elegante tannines.
Bekroonde top Pauillac wijn met een mooi bouquet van zwart fruit, viooltjes, vanille en sigaar. Toegankelijk, zachte tannines en uitstekende lengte. Rijk van smaak zoals een Pauillac hoort te zijn.
Een ongekend sappige fruitexplosie, die zelfs menig Bourgueil en Chinon uit de Loire overvleugelde. Heerlijk om licht gekoeld te schenken bij een bordje charcuterie. Santé!
Deze uitzonderlijk mooie wijn is fluweelzacht en lijkt door zijn bessige vleugje ceder en vanille op een op luxe Saint-Émilion Grand Cru. Maar dan met de frisheid van de Loire.
Deze Pomerol heeft maar liefst 19.5/20 punten! Met de kenmerkende vette ‘Pomerol-klei-textuur’, fijne zachte tannines en een uitstekende zuren voor de balans.
Zoals de naam van deze druif al aangeeft, is Cabernet Franc familie van de Cabernet Sauvignon. De druif wordt vaak onterecht weggezet als minder goed dan zijn beroemde broertje, maar dat is onterecht. Cabernet Franc levert, vooral in Bordeaux, wijnen van uitstekende kwaliteit op. Wijnen van deze druif zijn fruitiger, kruidiger en bevatten minder zuren en tannines dan wijnen van Cabernet Sauvignon.
Deze twee druivenrassen versterken elkaar. Cabernet Sauvignon is vaak wat te krachtig en daarom zwakt de Cabernet Franc het geheel wat af. Andersom geldt hetzelfde: Cabernet Sauvignon sap voegt een flinke smaak- en kwaliteitsboost toe.
Meer over Cabernet Franc
Cabernet Franc is veelvuldig aangeplant in Bordeaux. Vooral in Pomerol en Saint-Émilion is de druif veelvuldig aanwezig. Jonge Cabernet Francs zijn zeer toegankelijk: ze hebben een fris en fruitig aroma en smaken naar rijp fruit. In een blend levert de druif soepele en fruitige wijnen op met wat lichte specerijen.
Ook in de Franse wijnstreek de Loire worden veel Cabernet Franc wijnen gemaakt, die dan kortweg ‘Cabernet’ wordt genoemd. Deze wijnen zijn stevig, maar fris en zeer fruitig met iets van kalk.
Hoewel het zeker mogelijk is om buiten Frankrijk met succes Cabernet Franc-wijnen te produceren, gebeurt dat in de praktijk zeer weinig. Enkel in het noorden van Italië, delen van Chili en in enkele Oost-Europese landen als Hongarije, Roemenië en Bulgarije worden van deze druif wijnen gemaakt die vrij goed van kwaliteit zijn: stevig, fris en met diepgang.