Dona Matilde Fine White Port
Een weelderige witte Port met 18/20 punten! De rijke smaak vol sinaasappellikeur, abrikoos, karamel en vanile wordt in balans gehouden door een uitstekende frisheid.Â
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielHoning, nectar & zoetig
- DruivenrasFernão Pires, Malvasia, Rabigato, Codega, Pederna
- HerkomstPortugal, Douro
Vol kracht en rijkdom
-
Stilton
-
Rauwe ham
-
Chocolade desserts
-
Aardbei
Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | Portugal |
Druivenras | Fernão Pires, Malvasia, Rabigato, Codega, Pederna |
Regio | Douro |
Smaakprofiel | Honing, nectar & zoetig |
Alcoholgehalte | 19,5 % |
Houtrijping | 36 maanden |
Classificatie | DOP Douro |
Serveertemperatuur | 10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 5600375681016 |
Artikelnummer | E100446 |

De quinta Dona Matilde mag zich tussen de oudste en meest gerenommeerde wijnhuizen uit de Douro scharen. De geschiedenis gaat terug tot de 18e eeuw. In 1927 werd het domein door Manoel Moreira de Barros gekocht, eigenaar van de Barros Wine Group. Manoel heeft grootse investeringen rondom het domein gedaan: niet alleen is het huis flink op de schop genomen, maar er werden ook veel nieuwe wijngaarden aangeplant. En niet te vergeten: ter ere van zijn vrouw doopte hij de naam om tot Dona Matilde.
Dona Matilde
Inmiddels heeft kleinzoon Manuel Ângelo Barros de leiding over het familiebedrijf dat inmiddels 28 hectare aan wijngaarden telt op de noordelijke oevers van de Douro. En die zijn allemaal op het hoogst mogelijke niveau geclassificeerd, een resultaat om trots op te zijn. Bovendien biedt het huis ook veel natuurlijke vegetatie en ook een thuis voor vele dieren door de aanplant van zo'n 1.100 olijfbomen, vele grote (fruit)bomen en terrastuinen.
Witte Port
Denkt u aan Port, dan denkt u waarschijnlijk aan de rode variant. Maar ook witte Port is erg geliefd. Witte Port wordt gemaakt van witte inheemse druiven, zoals Códega, Rabigato, Malvasia Fina, Fernão Pires en Pederna. Tijdens de gisting wordt er wijnalcohol aan de gist toegevoegd, waardoor de gisting vroegtijdig wordt gestopt. Hierdoor wordt een deel van de suikers behouden en daar dankt de versterkte Portugese wijn zijn weelderig rijke smaak aan.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

