Spanje | Penedès

Don Bertran Cava Brut Reserva

Waardering:
71% of 100
  • Don Bertran Cava Brut Reserva
Opslaan

De opwekkende, rijk gefruite Cava Brut Reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren. 

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivenras
    Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
  • Herkomst
    Spanje, Penedès
14,99
89,94 (Per doos van 6)
Dit product is niet op voorraad
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 19

Prachtig crispy glas met body en lengte

Kristalhelder blinkend fris lichtgeel met lang aanhoudende mousse van fijne speldenknop belletjes. Frisse geur met knisperend wit fruit, citrus en biscuit. Bruisend en crisp van smaak met frisse nuances van limoen en krijt. Met een lange frisdroge finale. Krokant fris en bruisend zuiver. Prachtig knapperig glas Cava Brut Reserva met body en lengte. "Estate grown from winegrowers since 1862" staat er op het label. 30% Xarel-lo, 30% Macabeo, 20% Parellada en 20% Chardonnay. 11,5% alc. Als Reserva 18 tot 24 maanden gelagerd in fles. Gebotteld op zware Champagne fles. Lekker bij gerookte zalm op toast en schelpdieren. Nu van genieten tot 2025.
  • Https& Kabeljauw
  • Https& Sushi
  • Https& Tapas
WijnsoortSchuimwijn
LandSpanje
DruivenrasXarel-lo, Chardonnay, Parellada, Macabeo
RegioPenedès
SmaakprofielLicht, fris & strak
Alcoholgehalte11,5 %
ClassificatieDO Cava
Serveertemperatuur7 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418002392
Artikelnummer29039
Awards
  • Don Bertran Cava Brut Reserva
Don Bertran Cava Brut Reserva
"Rijk gefruite Cava Brut Reserva met zilveren medaille"

Cava is een schuimwijn uit Spanje die ook wel eens de Spaanse Champagne wordt genoemd. Net zoals Champagne wordt deze wijn via de método tradicional gemaakt, ook wel bekend als méthode traditionelle. Bij deze klassieke methode heeft er nog een tweede gisting op fles plaatsgevonden. Cava is tegelijk ook een kwaliteitsaanduiding.

Cava

Door het warme Middellandse Zee klimaat smaakt Cava heel anders dan Champagne. Cava is soepeler van smaak en heeft een minder aanwezig zuurtje. Ook zijn de smaken van toast en biscuit wat minder aanwezig. Deze Spaanse wijn wordt meestal gemaakt van lokale druivenrassen Xarel-lo (zuur), Macabeo (bloemig aroma), Parellada (citrusfruit) en soms ook Chardonnay. Deze druiven worden voornamelijk verbouwd in de wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Deze regio telt ruim 32.000 hectare aan wijngaarden.

Er zijn drie kwaliteitsniveaus voor Cava te onderscheiden: een ‘standaard’ Cava heeft negen maanden op fles gerijpt. Een Reserva minimaal 15 maanden en een Gran Reserva minimaal 30 maanden.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Ruben MorisRuben Moris
VAN DE WIJNMAKER
Ruben Moris groeide op in een klein dorpje in Penedès. Omgeven door wijngaarden was het geen verrassing dat dit ook zijn passie werd. "Deze Cava brengt mijn familie en vrienden altijd in een feestelijke stemming en is altijd aanwezig tijdens de kleine en grote momenten die gevierd worden."

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?