Don Bertran Cava Brut Reserva
De opwekkende, rijk gefruite Cava Brut Reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren.Â
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasChardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
- HerkomstSpanje, Penedès
Prachtig crispy glas met body en lengte
-
Kabeljauw
-
Sushi
-
Tapas
Wijnsoort | Schuimwijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Xarel-lo, Chardonnay, Parellada, Macabeo |
Regio | Penedès |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Alcoholgehalte | 11,5 % |
Classificatie | DO Cava |
Serveertemperatuur | 7 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418002392 |
Artikelnummer | 29039 |
Awards | |

Cava is een schuimwijn uit Spanje die ook wel eens de Spaanse Champagne wordt genoemd. Net zoals Champagne wordt deze wijn via de método tradicional gemaakt, ook wel bekend als méthode traditionelle. Bij deze klassieke methode heeft er nog een tweede gisting op fles plaatsgevonden. Cava is tegelijk ook een kwaliteitsaanduiding.
Cava
Door het warme Middellandse Zee klimaat smaakt Cava heel anders dan Champagne. Cava is soepeler van smaak en heeft een minder aanwezig zuurtje. Ook zijn de smaken van toast en biscuit wat minder aanwezig. Deze Spaanse wijn wordt meestal gemaakt van lokale druivenrassen Xarel-lo (zuur), Macabeo (bloemig aroma), Parellada (citrusfruit) en soms ook Chardonnay. Deze druiven worden voornamelijk verbouwd in de wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Deze regio telt ruim 32.000 hectare aan wijngaarden.
Er zijn drie kwaliteitsniveaus voor Cava te onderscheiden: een ‘standaard’ Cava heeft negen maanden op fles gerijpt. Een Reserva minimaal 15 maanden en een Gran Reserva minimaal 30 maanden.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

