2019 | Frankrijk, Bourgogne

Domaine Thierry Drouin Saint-Véran

  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivensoort
    Chardonnay
  • Herkomst
    Frankrijk, Bourgogne
13,99
flessen
Bewaar
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.

Deze Saint-Véran blijft tot de laatste slok boeien: krachtig, rijk en loepzuiver van smaak vol rokerige mineralen en puur Chardonnay fruit als perzik en citrus. Heerlijk bij zeevruchten of zalm.

Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Blijft bloeien tot de laatste slok

Vitaal fonkelend lichtgoud/geel. Karakteristiek Saint-Véran bouquet van witte bloemetjes en intens Chardonnay fruit met rokerige mineraliteit. Intens en zuiver van smaak met krokant Chardonnay fruit (witte perzik en citrus) en knapperige mineralen van rokerig Saint-Véran terroir. Fraai genuanceerd, karaktervol en lang van smaak. Blijft boeien tot de laatste slok. 100% Chardonnay, 13% alc. Lekker bij coquilles, forel met serranoham en zalm. Nu van genieten tot 2024.
  • Coquilles
  • Forel
  • Zalm
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandFrankrijk
DruivenrasChardonnay
RegioBourgogne
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Jaargang2019
Alcoholgehalte13.00
ClassificatieAOC Saint-Véran
Serveertemperatuur10-13 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3760313920590
Art.nr.236189
Reviews
Domaine Thierry Drouin Saint-Véran
“Uitstekende Saint-Véran van topdomein"

Aan de voet van de bekende rots van Solutré, in Vergisson, ligt Domaine Thierry Drouin. Het totale domein omvat negen hectare in Pouilly-Fuissé en drie hectare in de appellation Mâcon. Gemiddeld zijn de stokken, waaronder Chardonnay, tussen de 25 en 65 jaar oud. Charles en Thierry Drouin passen in de wijngaarden geen insecticiden en herbiciden toe. Ze werken volgens het ‘Lutte Raisonnée‘ principe, waarbij men de natuur zoveel mogelijk zijn gang laat gaan. Niet volledig biologisch, maar wel een zo dicht mogelijke benadering daarvan.

Domaine Thierry Drouin

Oogsten gebeurt hier altijd met de hand. In de wijnkelder wordt zwaartekracht gebruikt om het fruit, sap en de wijn te verplaatsen. De vergisting vindt plaats in houten vaten, gevolgd door een rijping van 8 tot 14 maanden. Regelmatig wordt het druivensediment (de lie) doorgeroerd, de zogenaamde bâtonnage. Een maand voordat de witte Bourgogne wijn op fles gaat, wordt de juiste assemblage vanuit de vaten gemaakt. En het resultaat is er zeker naar.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Naar boven