Domaine la Decelle Réserve Côtes du Rhône Villages
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSyrah, Grenache
- HerkomstFrankrijk, Rhône
Met indrukwekkend lange afdronk
-
Boeuf Bourguignon
-
Gestoofd vlees
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Syrah, Grenache |
Regio | Rhône |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2017 |
Alcoholgehalte | 14.50 |
Classificatie | AOC Côtes du Rhône Villages |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 3760170004242 |
Art.nr. | 251277 |
awards | |

Domaine La Décelle kwam in 2010 in het bezit van de broers Lavau, specialisten in kwalitatieve Rhône wijnen. Het domein telt ruim 80 ha wijngaard op een bodem van kalksteen en klei en ligt in het hart van de ‘Enclave des Papes’ in Valréas. Een uniek lieu-dit, dat door zijn speciale microklimaat met koele winden uit het noorden en warme winden uit het zuiden bekend staat om rijke wijnen met een bijzondere frisheid. Deze Villages Réserve is gemaakt van 50% Grenache en 50% Syrah met een rendement van 40 hl per ha. De Franse rode wijn rijpte 6 maanden op 1e jaars eikenhouten vaten en kreeg met 95/100 punten Goud van het gerenommeerde Britse Magazine Decanter.
Côtes du Rhône Villages
Côtes du Rhône en een trede hoger, Côtes du Rhône Villages, zijn zogenoemde appellations générique en beslaan dan ook een groter gebied dan de gemeentelijke AOC’s als Châteauneuf-du-Pape en Vacqueyras. Beide overkoepelende appellations bevinden zich in het zuiden van de Rhône. Er zijn op dit moment 21 gemeentes die zichzelf Côtes du Rhône Village mogen noemen en hun gemeentenaam op het etiket mogen zetten. De meeste gemeentes produceren zowel, wit, rood als rosé, maar de nadruk ligt ook bij de Côtes du Rhône Villages op rode wijnen.

Frédéric en Benoît vertegenwoordigen de 5e generatie van de wijnmakersfamilie Lavau en zijn uitgegroeid tot ware Rhône specialisten. "De appellatie Valréas, gelegen in het meest noordelijke deel van de zuidelijke Rhône, brengt zeer frisse en fruitige wijnen voort met een mooie spanning. Deze wijn werd gemaakt op 450 meter hoogte," aldus de broers.

Naast gestoofd vlees en rundvlees is er een regionale specialiteit uit de Languedoc die erg mooi samengaat met deze rode Rhône wijn: cassoulet. Een gerecht met bonen en vlees (worst en bouten) uit de oven. Meer verrassende wijn & spijs combinaties ontdekken?