Domaine Gonon 'Vieilles Vignes' Pouilly-Fuissé
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasChardonnay
- HerkomstFrankrijk, Bourgogne
Met een vleugje roomboter
-
Kip
-
Zalm
-
Gerookte vis
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Chardonnay |
Regio | Bourgogne |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Classificatie | AOC Pouilly-Fuissé |
Houtrijping | 12 maanden |
Serveertemperatuur | 10-13 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418015798 |
Art.nr. | 236948 |
awards | |

Waar Côte de Beaune bekend staat om Meursault, is Pouilly-Fuissé een belangrijke ster binnen het district Mâcaonnais. Met ruim 6.000 hectare aan wijngaarden is dit meteen ook het grootste gebied binnen de Bourgogne. Dankzij de steile rotsen van Solutré-Pouilly en Vergisson worden de meeste wijngaarden beschut én het indrukwekkende gebergte houdt de warmte goed vast. Deze rots tekent ook meteen een duidelijke grens met het zuiden van Côte de Beaune. Daarnaast zorgt het terroir van klei, kalksteen en fossielen voor de typische Bourgondische rokerige aroma's, typerende mineralen en de rijke smaak. Ook door het milde zuur en door het feit dat niet alle Chardonnay op hout wordt opgevoed, wijkt de stijl van deze witte Bourgogne wijn iets af.
Pouilly-Fuissé
Naar het goede voorbeeld van hun collega's in het noorden van Bourgogne kiezen meer en meer wijndomeinen in Pouilly-Fuissé en Saint-Véran om de oude en diepgewortelde stokken ("Vieilles Vignes") te behouden in plaats van deze te vervangen voor productievere nieuwe aanplant, waardoor de kwaliteit van de druiven jaar na jaar stijgt.

Bourgogne is geroemd om de fantastische kwaliteit. Hoe ingewikkeld de Bourgogne kan zijn wat betreft regelgeving, is het qua druiven heel simpel: wit wordt gemaakt van Chardonnay en rood van Pinot Noir. Maar zelfs twee wijnen uit dezelfde wijngaard, kunnen in stijl weer enorm verschillen. Kortom, in Bourgogne is meer dan genoeg te proeven!

Serveer een dampend bord met kip in een champignonsaus én dit heerlijke glas witte Bourgogne wijn en u maakt uw gasten gegarandeerd blij. Gaat u liever voor vis? Dan is gerookte zalm met toast en roomboter ook een gouden combinatie. Tot slot tilt ook een gratin van bloemkool en kaas de wijn naar een hoger niveau en de wijn ook het gerecht.