2023 | Frankrijk | Loire
Domaine Des Berthiers 'Saint Andelain' Pouilly-Fumé
Uitstekende Pouilly-Fumé uit het dorpje Saint-Andelain, één van de beste terroirs voor Pouilly-Fumé. Gemaakt door Jean-Claude van de beroemde familie Dagueneau. Verder lezen
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasSauvignon Blanc
- HerkomstFrankrijk, Loire
Normale prijs: 22,99 Speciale prijs: 18,99
113,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie
Licht exotisch met body en lengte
Pouilly-Fumé is niet voor niets samen met Sancerre het beroemdste gebied voor Sauvignon Blanc ter wereld. Deze is licht exotisch, verfrissend en complex vol citrus, groene pruim, kruisbes, passievrucht en gele grapefruit met een vleugje vuursteen en oesterschelp. Met body, punch en een lange afdronk. Complexe, licht exotische Pouilly-Fumé van top-terroir. 100% Sauvignon Blanc. 13% alc. Een fantastische match bij schaal- en schelpdieren, ceviche, geitenkaas, salades met een citrusdressing en gebakken tongfilet.
-
Tong
-
Ceviche
-
Hollandse geitenkaas
Specificaties
Druiven | 100 |
---|---|
Wijnsoort | Witte Wijn |
Land | Frankrijk |
Druivenras | Sauvignon Blanc |
Regio | Loire |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Classificatie | AOC Pouilly Fumé |
Serveertemperatuur | 10-12 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
EAN-nummer | 3285640201100 |
Artikelnummer | K202445 |
Awards | |
Reviews
"Uitstekende Pouilly-Fumé van top-terroir"
Domaine des Berthiers, gelegen in het pittoreske wijndorpje Saint-Andelain aan de voet van de Saint-Andelain-heuvel, produceert een voortreffelijke Pouilly-Fumé die de essentie van dit prestigieuze wijngebied belichaamt. Het domein profiteert van het zeldzame 'Silex'-terroir, een bodem rijk aan vuursteen, die bekend staat om het creëren van wijnen met een uitgesproken mineraliteit en finesse.
Wijnbereiding en rijping
De Sauvignon Blanc-druiven voor deze cuvée worden met de grootste zorg verbouwd op de Silex-rijke hellingen van Saint-Andelain. Tijdens de oogst wordt er nauwlettend gelet op de aromatische balans en de gezondheid van de druiven om ze op het optimale moment te plukken. Na een zachte persing onder lage druk worden de sappen koud gestabiliseerd en gedurende acht dagen in contact gehouden met fijne droesem. De fermentatie vindt plaats bij lage temperatuur, gevolgd door een rijping op fijne droesem met wekelijkse bâtonnage gedurende minimaal zes maanden tot aan de botteling.SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD