Domaine de la Jasse 'Tête de Cuvée'
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon
- HerkomstFrankrijk, Pays d'Oc
Luxueuze dinerwijn
- Stoofvlees
- Gegrild vlees
- Oude kaas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Sauvignon |
Regio | Pays d'Oc |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Houtrijping | 12 maanden |
Classificatie | IG Pays d'Oc |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2033 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
Artikelnummer | K201308 |
Awards | |
Domaine de la Jasse Tête de Cuvée is een bijzondere prestige cuvée die de absolute top van het domein vertegenwoordigt. Gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon, de koningsdruif van het domein die complexe Franse rode wijn voortbrengt. De luxueuze dinerwijn is destijds door La Jasse wijnmaker Bruno Le Breton gecreëerd samen met de oud-wijnmaker van Château Lascombes en Mouton-Rothschild en is al jaren een groot succes! Elk jaar wordt de keuze voor het perceel en de druiven aangescherpt en vervolgens is een gezonde dosis geduld vereist voordat de oogst kan beginnen.
Domaine de la Jasse
De getalenteerde wijnmaker Bruno Le Breton is al jaren het trouwe gezicht van Domaine de la Jasse. Zijn missie is om 'Grand Cru' kwaliteit aan te bieden om elke dag van te kunnen genieten. Trots mag hij zijn op het feit dat Domaine de la Jasse al meer dan 50 gouden en zilveren medailles heeft gewonnen.
Ook werkt het domein op een duurzame manier, waarbij de standaarden van ISO 6 000, HVE en Terra Vitis worden gehanteerd. Ook de beperkte opbrengsten van 35/40 hectoliter per hectare vormen een belangrijk onderdeel van de filosofie van Domaine de la Jasse. La Jasse verwijst overigens in het lokale dialect naar de beschutting en schaduw die de iconische honderd jaar oude boom van het domein biedt. Het was dan ook de inspiratie voor het handelsmerk en het logo van La Jasse.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD