- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon
- HerkomstFrankrijk, Pays d'Oc
Luxueuze dinerwijn
-
Beef Wellington
-
Entrecôte
-
Gestoofd vlees
-
Oude kaas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Sauvignon |
Regio | Pays d'Oc |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Alcoholgehalte | 14.00 |
Jaargang | 2018 |
Classificatie | IGP Pays d'Oc |
Houtrijping | 12 maanden |
Decanteren | 1 uur |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2027 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418017761 |
Art.nr. | 265488 |

Domaine de la Jasse Tête de Cuvée is een bijzondere prestige cuvée die de absolute top van het domein vertegenwoordigt. Gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon, de koningsdruif van het domein die complexe Franse rode wijn voortbrengt. De luxueuze dinerwijn is destijds door La Jasse wijnmaker Bruno Le Breton gecreëerd samen met de oud-wijnmaker van Château Lascombes en Mouton-Rothschild en is al jaren een groot succes! Elk jaar wordt de keuze voor het perceel en de druiven aangescherpt en vervolgens is een gezonde dosis geduld vereist voordat de oogst kan beginnen.
Domaine de la Jasse
De getalenteerde wijnmaker Bruno Le Breton is al jaren het trouwe gezicht van Domaine de la Jasse. Zijn missie is om 'Grand Cru' kwaliteit aan te bieden om elke dag van te kunnen genieten. Trots mag hij zijn op het feit dat Domaine de la Jasse al meer dan 50 gouden en zilveren medailles heeft gewonnen. Ook werken ze op een duurzame manier, waarbij ze de standaarden van ISO 6 000, HVE en Terra Vitis hanteren. Ook de beperkte opbrengsten van 35/40 hectoliter per hectare vormen een belangrijk onderdeel van de filosofie van Domaine de la Jasse. La Jasse verwijst overigens in het lokale dialect naar de beschutting en schaduw die de iconische honderd jaar oude boom van het domein biedt. Het was dan ook de inspiratie voor het handelsmerk en het logo van La Jasse.

"Dit is het resultaat van onze gedetailleerde kennis van elk perceel. De wijnstokken die op steenachtige kalkbodems groeien zijn ideaal voor het ontwikkelen van zuidelijke aroma's en kracht. Deze Cabernet Sauvignon heeft tonen van zwart fruit, kruiden en een vleugje vanille. Het duurt welgeteld één seconde om verliefd te worden: een weerspiegeling van de tijd en aandacht die aan deze wijn wordt besteed," aldus Bruno Le Breton.

Dit is zo'n wijn wijn waar je echt bij moet eten om hem goed tot zijn recht te laten komen. En dan adviseren we een stevig stuk vlees, zoals entrecôte. Die staat zeker zijn mannetje tegenover de kracht van de Cabernet Sauvignon. We hebben nog meer heerlijke wijn & spijs combinaties gemaakt, raadpleeg zeker ons complete overzicht.