Een prestigieuze wijn waarvan het domein slechts 2500 flessen maakte met de allermooiste trossen. Complex, rijk en zalvend breed met een enorm rijpingspotentieel.
Een prestigieuze wijn waarvan het domein slechts 2500 flessen maakte met de allermooiste trossen. Complex, rijk en zalvend breed met een enorm rijpingspotentieel.
Proefnotitie
Intens donker warmrood/zwart met diepe kern. Krachtig en complex van geur met crème de cassis, donkere kersen, mediterrane kruiden, ceder en cacao. Krachtig en intens van smaak boordevol geconcentreerd Cabernet fruit. Met zoete zwarte bessen, romige mokka en ceder. Alles perfect ondersteund door een levendige fraîcheur. Complex, rijk en zalvend breed als een grote Pauillac met een enorm rijpingspotentieel. Gemaakt van 60% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot en 20% Cabernet Franc. 18 maanden gerijpt op 100% nieuwe Franse eiken vaten. De 10 beste vaten worden gekozen voor Quintessence. 14,5% alc. Subliem bij lamsbout met rozemarijn en knoflook. Decanteren aanbevolen. Nu al heerlijk, op dronk tot 2035.
Cabernet Sauvignon is groot favoriet bij menig wijnmaker en staat dan ook bijna overal ter wereld aangeplant. Behalve dat de druif zich redelijk makkelijk aanpast aan elk klimaat, heeft hij ook nog een ander groot voordeel: dankzij de dikke schil is de druif rijk aan tannines. Deze tannines zorgen ervoor dat er echte bewaarwijnen van gemaakt kunnen worden met structuur. Daarom wordt Cabernet Sauvignon veel geblend met Merlot, waarbij Cabernet voor de kracht zorgt en Merlot juist de tannines verzacht. Dit is al jaren de succesformule voor de meest prestigieuze Bordeaux wijnen en ook uit de Pays d'Oc.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
VAN DE WIJNMAKER
"Werk, tijd en risico's, die ingrediënten zijn nodig om deze iconische wijn te maken. La Quintessence vormt de essentie van La Jasse. De kleur heeft charme, de neus is verleidelijk en het palet betovert. Een wijn om te bewaren: krachtig, elegant en volwassen, maar ook aangenaam zacht. Een speciale wijn voor memorabele momenten. Behoeft even geduld, maar dan heeft u ook wat prachtigs om te delen," aldus Bruno le Breton.
WIJNEN & GERECHTEN
Van koteletten tot een stoofschotel, lamsvlees is altijd een groot succes met een Cabernet Sauvignon gedomineerde wijn. Een klassieke lamsbout met rozemarijn en knoflook blijft echter de ultieme favoriet, want rode wijnen lijken daardoor nóg meer in structuur te groeien. Ervaar het zelf tijdens een speciaal diner waarbij de Quintessence de perfecte metgezel is.