Collina San Ponzio 'Fossati' Barolo
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNebbiolo
- HerkomstItalië, Piemonte
Alles perfect met elkaar versmolten
-
Lamshaas
-
Hert
-
Risotto met Truffel
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Nebbiolo |
Regio | Piemonte |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2015 |
Alcoholgehalte | 14.50 |
Classificatie | DOCG Barolo |
Houtrijping | 24 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2032 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8056370721160 |
Art.nr. | 619125 |
awards | |

Wijn maken zit bij het wijnhuis Collina San Ponzio uit Piemonte al sinds 1878 in hart en nieren. Volgens de familie Balocco begint het allemaal met goede eigen wijngaarden en liefde en kennis voor het wijnmaakvak. Vervolgens is het de kunst om een synergie te ontwikkelen tussen de wijngaarden en de wijnmaker, waarbij het heel belangrijk is om de authenticiteit van de wijngaard te behouden. Zo staan innovatie en respect voor tradities en terroir voorop, kunstmest is uit den boze en de overtollige druiventrossen worden verwijderd, zodat de resterende trossen optimaal kunnen rijpen.Â
Collina San Ponzio
De wijnstokken staan aangeplant rondom de dorpen Barolo en La Morra. Deze stokken zijn soms al meer dan 50 jaar oud en brengen daarom druiven van uitstekende kwaliteit voort. Oude stokken kennen een lage opbrengst, waardoor het sap van de druiven, waaronder Nebbiolo, Barbera en Dolcetto, extra geconcentreerd is. Ze worden met de hand geoogst en ondergaan vervolgens nog een uitgebreide opvoeding in de kelder. Alles voor het beste resultaat en daar is deze Italiaanse rode wijn het uitstekende voorbeeld van.

Balans is het toverwoord in Piemonte. Niet alleen wanneer het gaat om de juiste balans tussen zuren, fruit en tannine in de wijnen, maar ook wat betreft het klimaat. Zo geniet de regio een mild continentaal klimaat met de juiste balans tussen het aantal zonuren, de hoeveelheid regen en de gemiddelde temperatuur. Het resultaat mag er zijn!

Barolo en truffel vormen een gouden combinatie. Piemonte staat namelijk niet alleen bekend om Barolo, maar is ook de plek voor truffels. Lekker voor bij de risotto of geschaafd over de tajarin (de plaatselijke pasta). Meer inspiratie ontdekken?