2018 | Italië | Veneto

Colli Morenici Valpolicella Ripasso

Waardering:
100% of 100
|
  • Colli Morenici Valpolicella Ripasso
Opslaan

Hier wordt de liefhebber van Italiaanse wijn blij van: een Ripasso in een verleidelijke, soepele en rijke stijl vol donker fruit en impressies van vanille en cacao dankzij zijn vatrijping. 17,5/20 punten!

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Herkomst
    Italië, Veneto
16,90
101,40 (Per doos van 6)
Dit product is niet op voorraad
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 1

Vol donkere kersen

Rijp rood/zwart met diepe kern. Mooi open van geur met kersenconfituur, vanille, karamel en een vleugje kaneel. Rijk en soepel van smaak met krenten, donkere kersen, pruimen, vanille en cacao. Soepele, sappige Ripasso in verteerbare stijl. 24 maanden gerijpt op eiken vaten. 80% Corvina, 10% Rondinella en 10% Corvinone. 13,5% alc. Heerlijk bij pasta met truffel, lasagne en gevulde aubergine. Nu van genieten tot 2026.
  • Https& Aubergine
  • Https& Pasta met Truffel
  • Https& Lasagne met tomatensaus
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2018
Alcoholgehalte14 %
Houtrijping24 maanden
ClassificatieDOC Valpolicella
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8030625004628
Artikelnummer618798
Awards
  • Colli Morenici Valpolicella Ripasso
Colli Morenici Valpolicella Ripasso
"Zwoele Valpolicella Ripasso met 17,5/20 punten"

Vaak is het terroir en de combinatie van druiven bepalend voor de smaak van een wijn. Maar bij de Corvina druif ligt dat anders, daar is het de techniek die zijn stempel op de Italiaanse rode wijn drukt. In dit geval gaat het om de Ripasso techniek waar volop gebruik van wordt gemaakt in Valpolicella. Bij deze methode ondergaat de wijn door toevoeging van de gebruikte schillen en pitten van de Amarone een tweede alcoholische vergisting.

Ripasso

Die tweede vergisting zorgt ervoor dat de geur, smaak en tannine aan de Amarone schillen worden onttrokken, zodat de Italiaanse wijn uit Veneto meer karakter krijgt. Steeds vaker wordt de tweede alcoholische vergisting niet opgestart door het toevoegen van de droesem van de Amarone, maar door toevoeging van ingedroogde druiven. Net als bij de klassieke techniek voegt deze methode veel geur en smaak toe aan de wijn, maar wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven.

Valpolicella

De wijnen met de herkomstbenaming Valpolicella, waaronder de Amarone en Ripasso, zijn aan strikte regelgeving gebonden. Zo moet de wijn voor minimaal 45% uit Corvina bestaan en is het verplicht om aan de assemblage ten minste vijf procent Rondinella toe te voegen. Een monocépage (wijn van één druivenras) van enkel Corvina is niet toegestaan. Desalniettemin zijn er veel wijnhuizen, die geloven in het kwaliteitspotentieel van Corvina als monocépage en wijnen van enkel Corvina als streekwijn (Corvina Verona I.G.T.) op de markt brengen.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Colli Morenici Valpolicella RipassoColli Morenici Valpolicella Ripasso
VAN HET WIJNHUIS
"Alle druiven oogsten we met de hand in de eerste dagen van oktober. Na de fermentatie kreeg de wijn een opvoeding volgens de Ripasso methode, waarbij een tweede vergisting plaatsvindt door het toevoegen van schillen en pitten van Amarone. Tot slot ondergaat de wijn een vatrijping. Het mondgevoel is daarom vol met tonen van kersen."

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?