2017 | Italië

Collezione di Paolo 'Poggerissi' Rosso Toscana

De talentvolle wijnmaker Paolo Masi werd in 2014 verkozen tot de beste Sangiovese wijnmaker ter wereld. Hij levert met deze Poggerissi 2017 een heerlijk intense en zijdezachte Sangiovese wijn met veel kersenfruit. Onmogelijk om er van af te blijven!

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Sangiovese
  • herkomst
    Italië
11,20
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Satijnzacht en soepel van smaak

Helder diep robijnrood. Bedwelmend bouquet met massa’s rijpe bessen, zwarte kersen, violet en frambozen. Gevolgd door kreupelhout, vlezigheid en munt. Satijnzacht, rond en soepel van smaak met veel materie, een fluwelige structuur en romige tannines die goed geïntegreerd zijn. 95% Sangiovese, 5% Colorino. Heerlijk glas Rosso di Toscano, onmogelijk om er van af te blijven. 13% Alc. Heerlijk bij een malse ‘Bistecca Fiorentina’, ossobuco, kip, pasta carbonara en pecorinokaas. Nu lekker op dronk en houdbaar tot 2025.
  • Biefstuk
  • Pasta Bolognese
  • Pizza
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortSangiovese
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2017
Alcoholgehalte13.00
ClassificatieIGT Toscana
Serveertemperatuur18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer5051559065069
Art.nr.612857
Reviews
Collezione-di-Paolo-'Poggerissi'-Rosso-Toscana
"Subliem, beter dan menig Chianti"

Paolo Masi maakt sinds 1990 superbe wijnen. Deze Poggerissi is van een kleine, hoog gekwalificeerde Toscaanse wijngaard. Een satijnzachte wijn met intens kersenfruit, gemaakt als een Chianti van druiven in en net buiten de grenzen van de Chianti Ruffino appellatie. Een bijzonder goede Chianti dus zonder Chianti te zijn. Perfect om zo maar van te genieten, maar kan ook met een lekkere steak, ossobuco, kip, pasta carbonara en pecorinokaas.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven