Château Troussas - De Standaard

Chateau Le Chay - De Standaard header

Château Troussas Cru Bourgeois Médoc

 1. Normale prijs 79,00 Speciale prijs 59,00
  Niet op voorraad

  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
   Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.

Uw voordelen als lezer van De Standaard

 • Slechts € 59 per kist i.p.v. € 79 
 • 100% proefgarantie: niet tevreden, geld terug.
 • Gratis levering vanaf 2 kisten: gebruik actiecode STND844

In samenwerking met de Wijnbeurs biedt De Standaard u een unieke kans op een zeldzaam goede Médoc Cru Bourgeois! Een echte trouvaille voor een onvergelijkbaar lage prijs! De Wijnbeurs beschikt over een beperkte stock. We raden liefhebbers aan meteen toe te slaan!

Médoc

Médoc is zonder enige twijfel een van de meest befaamde wijngebieden ter wereld. Namen als Pauillac, Margaux, Saint-Estèphe, Saint-Julien, Médoc en Haut-Médoc doen echte wijnliefhebbers dromen. Op basis van Cabernet Sauvignon en Merlot worden er krachtige wijnen geproduceerd die na enkele jaren flesrijping een romig karakter krijgen en een uitstekende bewaarstructuur vertonen.

Fantastische herinnering aan Château Talbot

Tijdens de finale blinde proeverij voor de selectie van dit wijnaanbod voor De Standaard sprong glas nr. 14 eruit door zijn associatie met Château Talbot. In de Jaren 90 importeerde de Wijnbeurs grote hoeveelheden Château Talbot, Grand Cru Classé uit Saint-Julien.

Bij de smaak van de Médoc in glas nr. 14 dachten we weemoedig aan dat ‘Talbot-tijdperk’ terug, omdat de wijn datzelfde verleidelijk zachte aards mokkaatje met zwarte-bessen-karakter had. Lekker rond en romig met de subtiele Cabernetbesjes en fraîcheur van St.-Julien. Uiteraard lichter en minder complex dan Talbot, maar toch! Het bleek een Cru Bourgeois uit 2014 te zijn: Château Troussas, Médoc.

Één van de eerste Crus Bourgeois

Een klein Châteautje van 10,58 ha wijngaard waarop Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en een beetje Petit Verdot aangeplant staat. Château Troussas is een klassiek Médoc Château dat nu al 87 jaar lang, sinds de oprichting van het klassement in 1932, tot de eervolle groep Crus Bourgeois van het eerste uur behoort. Het Château ligt in het Noordelijke puntje van de Médoc, grenzend aan de monding van de Gironde en dus vlak bij de Atlantische oceaan (vandaar wellicht die subtiele fraîcheur).

Proefnotitie

Vol Bordeauxrood met diepe kern. Aantrekkelijke satijnzachte aardse luxe in de neus. Klassiek, edel en romig. Ook in de smaak is dat aardse met de mokka-finesse en frisheid van St.-Julien. Vol sappige zwarte bessen en romige Merlotweelde. Lichter, soepeler en minder complex dan de grote Cru Classé, maar wel in dezelfde smaakstijl. Heerlijk bij een lekkere rundsentrecôte, lamskoteletjes, eendenborst of harde kazen. Nu perfect op dronk en houdbaar tot 2027. 55% Merlot, 37% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc en 1% Petit Verdot. 13% alc.

Naar boven