Château Tour Perey Saint-Émilion Grand Cru Kist
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
- HerkomstFrankrijk, Bordeaux
Château Tour Perey Saint-Émilion Grand Cru Kist
Vivino schaart Château Tour Perey bij de 2% beste wijnen ter wereld en geeft het château 4,1/5 sterren. Deze uitstekende Grand Cru imponeert door zijn complexiteit en kracht: 18,5/20 Wijnbeurs punten.
Proefnotitie
-
Côte de Boeuf
-
Lamsrack
-
Kip
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc |
Regio | Bordeaux |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 14.00 |
Classificatie | AOC Saint Emilion Grand Cru |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | 2021 |
Op dronk tot | 2033 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 3700325912862 |
Art.nr. | 160168 |
awards | |

Je moet van goede huize komen om je beroemde buurman met een Grand Cru Classé status te evenaren. Maar deze rode Bordeaux wijn houdt zich uitstekend staande. Château Tour Perey omvat 5,7 ha wijngaard met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc van 40 tot 70 jaar oude stokken. En grenst aan de beroemde Saint-Émilion Grand Cru Classé Château Monbousquet van Gérard Perse (eigenaar van 1er Grand Cru Classé ‘A’, Château Pavie en Grand Cru Classé Château Pavie-Decesse). De wijngaard is uniek gelegen op een kalksteenplateau met diepgewortelde oude stokken dat vroeger diende als Romeinse badplaats.
Saint-Émilion Grand Cru
2018 is voor deze Saint-Émilion Grand Cru verrassend goed en werd qua kracht en complexiteit met 18,5/20 Wijnbeurs punten zelfs hoger beoordeeld dan topjaar 2016! De populaire wijn-app Vivino schaart Château Tour Perey bij de beste 2% van alle wijnen ter wereld en geeft het château 4,1 van de 5 sterren. Met recht een grote Saint-Émilion Grand Cru die zijn bijnaam ‘de Pomerol van Saint-Émilion’ waarmaakt.

Omdat eigenaar Jean-Luc Marteau is geboren in Pomerol en daar ook het vak leerde, kocht hij Tour Perey in 2011 om er een Grand Cru te maken in de stijl van zijn favoriete Pomerol Château L’Eglise Clinet. Gezien de unieke wijngaard met diepgewortelde oude stokken (tot 70 jaar) op een kalksteenplateau dat ooit diende als ‘Romeinse badplaats’, is hem dat nog gelukt ook! Tour Perey wordt daarom ook wel ‘de Pomerol van Saint-Émilion’ genoemd.

Lamsvlees lijkt gemaakt om te combineren met een rode Bordeaux wijn. U zult merken dat zowel het vlees als de wijn een ware transformatie ondergaat. Watertandend lekker! Gaat u toch liever voor een ander gerecht? Probeer dan eens rundvlees of eendenborst. Meer wijn & spijs inspiratie opdoen? Bekijk dan eens ons complete wijn & spijs overzicht.