Château Plantier Rose Saint-Estèphe
Bekroonde, stevige Saint-Estephe met nu al een verleidelijke geur van zwart en rood fruit. 12 maanden gerijpt in eiken barriques. Lekker bij entrecote, paté en paddenstoelenrisotto.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
- HerkomstFrankrijk, Bordeaux
Heerlijk stevige rode wijn met ronde body
-
Beef Wellington
-
Entrecôte
-
Risotto al Funghi
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Regio | Bordeaux |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13,5 % |
Houtrijping | 12 maanden |
Classificatie | AOC Médoc |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | 2024 |
Op dronk tot | 2035 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418043401 |
Artikelnummer | E103504 |
Awards | |

Saint-Estèphe is de meest noordelijke gemeentelijke herkomstbenaming van de Médoc en herbergt de beste locaties van de Haut-Médoc. Het gebied is opgedeeld in drie gebieden dat flink uiteenloopt: het gebied rond Cos d'Éstournel in het zuiden doorzet naar Montrose in het oosten en het gebied rond Château Calon-Ségur in het noorden. De bodem van Saint-Estèphe bestaat voornamelijk uit kiezelsteen en zand met bestanddelen van silicaat (esters van kiezelzuur). De ondergrond bestaat vaak uit ijzerhoudende lagen of kalksteen, welke verantwoordelijk zijn voor de verschillende karakters van de wijnen. De bekendste druiven van Saint-Estèphe zijn Cabernet-Sauvignon, Merlot en Petit Verdot.
De stijgende populariteit van Cru Bourgeois Saint-Estèphe
Hoewel iedereen altijd praat over Crus Classés, ligt de eigenlijke ontwikkeling van de laatste decennia bij de Crus Bourgeois. Terwijl de Crus Classés, slechts 23 procent van de totale productie uitmaken, vormen de Bourgeois bijna de helft van de totale productie. De term ''Bourgeois'' werd voor het eerst commercieel gebruikt in de 19e eeuw. De beroemdste Crus Classés waren niets anders dan de topproducenten van de Bourgeois. Al sinds de 18e eeuw koos men voor sociale categorieën. Als een vooraanstaande persoon en een boer op hetzelfde perceel wijn produceerden, kon de vooraanstaande persoon veel meer geld vragen voor dezelfde wijn. Begin 19e eeuw werd er door een reeks slechte oogsten, toch een indeling van Crus Bourgeois gemaakt. Vanaf 1962 werd er een extra onderscheid gemaakt tussen Crus Grands Bourgeois en Grands Bourgeois Exceptionnels, echter hebben deze onderscheidingen geen wettelijke basis gekregen.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen



