2015 | Frankrijk, Bordeaux

Château Montlandrie Bordeaux

Krachtige Côtes de Castillon van dezelfde wijnmaker van Château l’Eglise Clinet in Pomerol. En dat proeft u! Een heerlijke bewaarwijn met 18 punten om vanaf 2020 van te genieten. Uw geduld wordt beloond!

 • Smaakprofiel
  Complex, krachtig & vol
 • Druivensoort
  Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
 • herkomst
  Frankrijk, Bordeaux
Normale prijs 27,00 Speciale prijs 22,75
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
 • Altijd blindgeproefd
 • 100% proefgarantie
 • Bespaar met Wijnbeurs Plus
  Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Is nu nog een beloftevolle ruwe bolster

Compact, geconcentreerd paarsrood. Aromatisch en stuivend boordevol dik fruit, violet en iets van droogbloemen. Gebalde smaak met rijp, lichtjes gestoofd fruit, vooral pruim en pepers. Heerlijke wijn van voorname komaf om nog even weg te leggen, is nu nog een ruwe bolster. Gemaakt door de wijnmaker van Château l'Eglise Clinet. En dat proeft u! 75% Merlot, 20% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon. 14 maanden gelagerd in eiken vaten, waarvan 45% nieuw. 14,5% alc. Lekker bij entrecôte Bordelaise, lamsbout en Beef Wellington. Drinken vanaf 2020 tot 2027.
 • Beef Wellington
 • Tournedos
 • Lamsrack
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortMerlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
RegioBordeaux
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2015
Alcoholgehalte14.50
ClassificatieAOC Bordeaux
Houtrijping14 maanden
Serveertemperatuur17 °C
Op dronk vanaf2020
Op dronk tot2027
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3258691536620
Art.nr.140135
Reviews
Château-Montlandrie-Bordeaux
“Krachtige Côtes de Castillon met 18/20 punten”

Dat Castillon al eeuwenlang door Merlot gedomineerde mooie wijnen voortbrengt, is bij het grote publiek doorgaans onbekend. De wijn werd zelfs tot aan de helft van de vorige eeuw voorbijgestreefd door de wijnen uit Pomerol, Saint-Emilion en Haut-Médoc. Gelukkig kreeg Côtes de Castillon in 1989 terecht de herkomstbenaming AOC toegekend. De wijnboeren werken dan ook hard om het relatief kleine wijngebied op de kaart te zetten. Verschillende gerenommeerde châteaux uit Saint-Emilion onderkennen de potentie van de wijnbouw in Castillon en zijn nadrukkelijk in de wijnbouwgebieden aanwezig.

Om de herkenbaarheid van de wijn bij het grote publiek verder te vergroten hebben Castillon, Francs, Blaye en Cadillac besloten om vanaf jaargang 2008 de wijnen als "Côtes de Bordeaux" op de markt te brengen. Bij Castillon-wijnen prijkt nu de naam 'Castilon Côtes de Bordeaux' op het etiket.

Castillon versus Saint-Emilion

In veel opzichten zijn de wijnbouwgebieden van Castillon vergelijkbaar met die van Saint-Emilion. Heuvelopwaarts bestaat de grond uit klei en kalksteen en deze bodem is bij uitstek geschikt voor de aanplant van Merlot. De kleigrond geeft de wijn molligheid en structuur, terwijl de kalksteen bijdraagt aan de finesse en aromatische complexiteit van de wijn.

Er zijn wel duidelijke verschillen met het terroir in Saint-Emilion. Zo ligt Castillon verder landinwaarts en dat zorgt voor een ander microklimaat. De gemiddelde temperatuur ligt iets hoger en de jaarlijkse hoeveelheid neerslag is iets lager dan in de buurgemeente. Dit maakt dat de wijnen opmerkelijk donkerder van kleur en rijper van smaak zijn. Het gunstige microklimaat maakt Castillon bovendien geschikt voor duurzame wijnbouw. In Castillon is ruim een kwart van de wijndomeinen biologisch gecertificeerd, terwijl in de gehele Bordeaux slechts 7% van de wijn een biologisch keurmerk draagt.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven