Château Le Chay - Het Belang van Limburg

Chateau Le Chay - Het Nieuwsblad header

Château Le Chay

 1. 89,30
  Niet op voorraad

  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
   Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.

Je voordelen als lezer van Het Belang van Limburg

 • Slechts € 59 per kist i.p.v. € 89,30 
 • 100% proefgarantie: niet tevreden, geld terug.
 • Gratis levering vanaf 2 kisten: gebruik actiecode HBVL477

In samenwerking met de Wijnbeurs biedt Het Belang van Limburg je een unieke kans op een zeldzaam goede Puisseguin Saint-Emilion! Een echte trouvaille voor een onvergelijkbaar lage prijs! De Wijnbeurs beschikt over een beperkte stock. We raden liefhebbers aan meteen toe te slaan!

Historie

De familie Sublett investeerde sinds 1939 in een wijngaard bij het 19de eeuwse, pittoreske, Disney-achtige Château Le Chay. Ondertussen beschikken ze over 15 ha schitterende « vignobles » en een efficiënte wijnkelder.

Vinificatie

Op een kalkrijke kleibodem worden uitsluitend merlotdruiven geoogst van gemiddeld 40 jaar oude wijnstokken. Kosten noch moeite worden gespaard om een wijn te produceren met een diepe kleur barstensvol rijp fruit. Zacht en krachtig en met een lange afdronk, het kenmerk van een grote wijn.

Cuvée Prestige 2017

De jaargang 2017 was in Bordeaux klein, maar uiterst geconcentreerd. De late voorjaarsvorst zorgde bij veel boeren voor extreem lage opbrengsten. Maar de druiven die de (vorst)dans ontsprongen waren, kwamen vaak tot een uitzonderlijke rijpheid. Gezien de heterogeniteit van de jaargang was streng selecteren echter wel noodzakelijk. Op Château Le Chay waren de druiven in 2017 zó rijk geconcentreerd dat de eigenaars besloten om voor het eerst in de geschiedenis van de mooiste trossen een speciale Prestige Cuvée te maken. Een kleinschalige Prestige Cuvée met een indrukwekkende diepgang, die de Wijnbeurs ter plaatse in zijn geheel voor jou reserveerde.

Proefnotitie

Vitaal paarszwart. Gebalde, stevige neus barstensvol zwarte kers, cassis en toast. Lekkere smaak met donker bosfruit, ceder en mokka. Serieuze wijn met een lange afdronk. Een van de meest veelbelovende Saint-Emilions van de geconcentreerde 2017 oogst. Heeft het potentieel en de structuur van een grote Saint-Emilion! Drinken met Kerstmis bij een lekkere chateaubriand, hazenpeper of klein vederwild, maar wel eerst decanteren. Houdbaar tot 2028. 100% Merlot, 14% alc

Tip voor kerstavond

Decanteren en serveren met rood vlees of vederwild!

Naar boven