Château La Mission-Haut Brion Pessac-Leognan Grand Cru Classé de Graves
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
- HerkomstFrankrijk, Bordeaux
95/100 Robert Parker punten, 19/20 Wijnbeurs.
-
Beef Wellington
-
Entrecôte
-
Lamsrack
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon |
Regio | Bordeaux |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2007 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | AOC Pessac Léognan |
Houtrijping | 20 maanden |
Serveertemperatuur | 17 °C |
Op dronk vanaf | 2015 |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418001128 |
Art.nr. | 3344401 |
awards | |

Onder leiding van Clarence Dillon schaarde La Mission zich de afgelopen decennia bij de wereldtop en is in sommige jaren nog beter dan Haut-Brion zelf. Voor deze jaargang zijn 200 man ingezet voor de omvangrijkste oogst ooit om het fruit te sorteren, zodat er alleen perfect rijpe druiven zijn gebruikt.
De geschiedenis van Château La Mission Haut-Brion gaat niet zo ver terug als die van Château Haut-Brion, maar toch is het elke jaar weer een strijd wie de mooiste wijn uit de Graves maakt.Beide châteaux‘ zijn sinds 1983 in handen van de Amerikaanse Dillon familie. Sinds de overname zijn er grote investeringen gedaan bij La Mission, waaronder de bouw van een nieuwe cuvier in 1987 en recentelijk een geheel nieuwe chai. De wijnen van beide huizen worden door hetzelfde team gemaakt, wat opmerkelijk is gezien het grote stijlverschil. Eén van de redenen hiervoor is dat 29 hectare wijngaarden van La Mission op een plateau liggen waar de grond meer klei bevat. Hierdoor is het ook mogelijk geweest om een hogere dichtheid van de stokken aan te planten, namelijk 10.000/ha tegenover 8.000/ha.
Uiteindelijk resulteert dit in een wijn waar kracht en concentratie centraal staan, tegenover de op elegantie gebouwde wijnen van Haut-Brion. Hoewel er een relatief groot aandeel Merlot in de blend zit, gemiddeld rond de 55%, staat de wijn toch bekend om zijn stevige tanninestructuur en indrukwekkend bewaarpotentieel van 30-40 jaar. Door een rijping van 18 maanden op hout, waarvan minimaal 80% jaarlijks vernieuwd wordt, heeft de wijn na botteling wel enkele jaren nodig om op dronk te komen. La Mission staat bekend om haar opmerkelijke consistentie door de jaren heen, zelfs in mindere jaren produceren zij een uitzonderlijke wijn!

Over smaak valt niet te twisten, maar over kwaliteit des te meer. Daarom wordt uw wijn altijd blind geselecteerd door ons ervaren proefpanel. Leer onze wijnexperts kennen!

Een wijn kan spectaculair tot zijn recht komen naast een mooi gerecht. Maar welke wijn past nu bij welk gerecht? Maak vanaf nu altijd de perfecte combinatie!