Grand Vin Collectie Knack sfeer

GRATIS LEVERING vanaf 2 dozen Gebruik actiecode: HBVL086

Château La Fon du Berger Haut-Médoc Cru Bourgeois

 1. Normale prijs 15,00 Speciale prijs 9,99
  flessen
  Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
   Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.

In samenwerking met de Wijnbeurs biedt Het Belang van Limburg u een unieke kans op een voorname klassieker uit Haut-Médoc van een wijnmaker die gespecialiseerd is in Pauillac. Een unieke kans om een fantastisch mooie wijn te bemachtigen voor een onvergelijkbaar lage prijs!

Uw voordelen

 • Exclusief aanbod, uniek in België
 • Maar € 9,83 per fles i.p.v. € 15
 • Gratis levering vanaf 2 dozen. Gebruik actiecode HBVL086

Aanbod geldig tot 30 juni 2019.

Voorname Haut-Médoc Cru Bourgeois 2016 ‘La Fon du Berger’

La Fon du Berger: 2 Châteaux

Château La Fon du Berger is van 4 ha in Saint-Sauveur (net naast Pauillac) in 1983 uitgegroeid tot 25 ha nu. Een deel van de wijngaarden ligt in Haut-Médoc, de rest ligt in Pauillac. Beide zones hebben een vergelijkbare ondergrond van kiezel en zand, met iets meer klei in Haut-Médoc – goed voor een rijke textuur en toegankelijk fruit. De Haut-Médoc en de Pauillac worden op dezelfde manier en door dezelfde mensen gemaakt.

De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Het Château gaat op een verstandige manier om met de natuur en gebruikt geen pesticiden of herbiciden. Enkel de rijpste druiventrossen worden geselecteerd. Vinificatie in inox met 12 tot 14 maand opvoeding in eiken vaten, waarvan jaarlijks 50% nieuw. Tijdens dit proces gebeurt de assemblage van de perceelsgewijze vinificatie uiterst zorgvuldig, met veel kennis van zaken.

Cru Bourgeois

Ongeveer 250 Châteaux in Médoc, Haut-Médoc, Listrac, Moulis, Margaux, Pauillac, Saint-Julien en Saint-Estèphe hebben de Cru Bourgeois status. Deze belangrijke status wordt jaarlijks toegekend tijdens een officiële, maar blinde en erg strenge selectiedegustatie. Indien u van klassieke, voorname Bordeauxwijnen houdt dan is dit uw wijn.

Proefnotitie

Diep paarsrood Bedwelmend bouquet met massa’s rijp fruit (cassis, kersen, frambozen), chocolade, kirsch, eikenhout en munt. Sappige cassis en zwarte bessen met rokerige ham in de smaak. Satijnzacht, rond en soepel met veel materie en een fluwelige structuur. Klassiek fruitige Haut- Médoc met veel charme, in de stijl van een elegante Pauillac. Nu al erg lekker. Houdbaar tot 2029. Uitstekend bij wild, biefstuk, lamsvlees en kaas. 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit Verdot en 5% Cabernet Franc.

Naar boven