2009 | Frankrijk, Bordeaux

Château Haut Brion Pessac-Leognan 1er Grand Cru Classé

Château Haut-Brion staat onder leiding van de familie Dillon in de top 5 beste wijnhuizen. En dat proeft u in deze sublieme 1er Grand Cru Classé Pessac-Léognan: superverfijnd, romig en vol. Absolute wereldklasse! Verpakt op stijlvolle kist.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
  • herkomst
    Frankrijk, Bordeaux
Normale prijs 1.089,00 Speciale prijs 749,00
Op voorraad. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Adembenemende mollige luxe van zwart fruit en tabak

Krachtig, vol en romig met een adembenemende mollige luxe van zwarte bessen, ‘smokey oak’ en tabak. Weelderig zacht, complex en lang. Wat eleganter dan La Mission. Met 14,3% ook hier het hoogst alcoholpercentage ooit. 46% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 14% Cabernet Franc. Lekker bij lamsvlees en pittige kaas. Nu van genieten tot 2050.
  • Beef Wellington
  • Tournedos
  • Lamsrack
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
RegioBordeaux
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2009
Alcoholgehalte14.00
ClassificatieAOC Pessac Léognan
Serveertemperatuur18 °C
Op dronk vanaf2017
Op dronk tot2050
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3251091202515
Art.nr.W260904.D6
Reviews
Château-Haut-Brion-Pessac-Leognan-1er-Grand-Cru-Classé
"Op het niveau van de legendarische 1989 oogst"

Château Haut-Brion, Premier Grand Cru Classé, is het enige wijngoed buiten de Médoc gelegen dat opgenomen is in de classificatie van 1855, met een geschiedenis die nog verder terug gaat dan van de andere Premier Grand Cru’s. Na enkele moeilijke jaren in het begin van de twintigste eeuw werd het château overgenomen door de Amerikaanse bankier Clarence Dillon. De wijndirecteur Georges Delmas mocht echter wel aanblijven en samen brachten zij het huis terug naar het kwaliteitsniveau van de vorige eeuw.

Château Haut-Brion

Niet alleen was Haut-Brion de eerste 1er Grand Cru die met fermentatie in staal experimenteerde, zij waren ook voorlopers op het gebied van klonale selectie. “Om geweldige wijn te maken heeft men een assemblage van verschillende klonen nodig, hier bij Haut-Brion is elke hectare aangeplant met tien tot vijftien verschillende klonen,” aldus J.B. Delmas.

De druiven uit de circa 50 hectare wijngaarden zijn aangeplant met ongeveer gelijke delen Merlot en Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. Daarnaast zijn er nog 3 hectare aangeplant met Sauvignon blanc en Semillon, voor de wereldberoemde witte wijn van het huis. De productie bedraagt maar 12.000 kisten van de rode grand vin en 750 kisten van de witte wijn.

De rode wijn staat bekend om zijn luxe en mollige zachtheid door het relatief hoge aandeel Merlot, maar is tegelijkertijd ook in staat om decennia lang op fles te rijpen. Zowel de witte als rode wijn van het huis worden door kenners al jarenlang gerekend tot de meest monumentale wijnen ter wereld.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven