- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasPinot Noir
- HerkomstFrankrijk, Bourgogne
Geslaagde smaak met framboos en vanille
-
Boeuf Bourguignon
-
Lamshaas
-
Kip
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Pinot Noir |
Regio | Bourgogne |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2017 |
Alcoholgehalte | 0.01 |
Classificatie | AOC Chambolle Musigny |
Houtrijping | 12 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | 2020 |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418011080 |
Art.nr. | 3374301 |
awards | |

Wijn maken zit Hervé Kerlann in het bloed. Zijn familie beschikte naast passie voor wijn ook over een goede dosis ondernemersgeest. De vader van Hervé, Charles Kerlann, was een echte avonturier en werkte en woonde op verschillende plekken in de wereld. En ook Hervé, de vijfde generatie, heeft lang in Canada gewoond waar hij zich volledig op het wijnvak heeft gericht. In 1991 keerde hij terug naar de Bourgogne. Hier bleek zijn hart te liggen en kocht in 1993 Château de Laborde. Daar worden de meest verfijnde druiven geselecteerd om er harmonieuze, fruitige en elegante witte en rode Bourgogne wijn van te maken, in dit geval van Pinot Noir.
Chambolle-Musigny
Onze zoektocht door Bourgogne ging dit jaar ook door Chambolle-Musigny. De wijnen uit dit wijndorp staan bekend als de meest verfijnde en elegante wijnen van de Bourgogne. "Van zijde en van kant" wordt vaak gezegd. Het geheim van de zelfs voor rode Bourgogne uitzonderlijke elegantie van Chambolle-Musigny schuilt, zoals zo vaak, in de bodem. Deze is in Chambolle-Musigny extreem rijk aan kalksteen en het bevat nagenoeg geen klei, waardoor de wijnen als zeer fijn en gracieus te typeren zijn. De geselecteerde 2017 Chambolle-Musigny van Château de Laborde is er zo een: super gracieus en verfijnd!

"Van deze wijn produceren we jaarlijks slechts 1500 flessen. De Pinot Noir druiven van 40 jaar oude stokken zijn met de hand geplukt. De smaak is rijk met complexe en elegante aroma's. De structuur is mooi in balans én deze wijn heeft een geweldig bewaarpotentieel. Lekker bij gevogelte of gegrild lam," aldus de trotse wijnmaker Hervé Kerlann.

Als er een wijn is die goed bij gevogelte past, is het Pinot Noir wel! De iets vettige smaak van eend of kip gaat heel goed samen met een iets gekoelde Pinot Noir. Fantastisch om uw vrienden of familie een keer mee te verrassen! Meer wijn & spijs inspiratie ontdekken?