Château Clos Chaumont Cadillac Côtes de Bordeaux
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
- HerkomstFrankrijk, Bordeaux
- Altijd blind geproefd.
- 100% proefgarantie.
Een bijzonder mooie en bekroonde Bordeaux waar veel Grands Crus Classés jaloers op zijn. Uit de handen van de wijnmaker die ook de 1er Grand Cru Classé van Château Angélus maakte.
Bekijk de proefnotitie(s)Met een zijdezachte textuur
-
Beef Wellington
-
Paddenstoelen
-
Oude kaas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc |
Regio | Bordeaux |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2015 |
Alcoholgehalte | 14 % |
Houtrijping | 12 maanden |
Classificatie | AOC Côtes de Bordeaux |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
EAN-nummer | 3770000695540 |
Artikelnummer | E101103 |
Awards | |

Château Clos Chaumont werd op de kaart gezet door de beroemde Nederlandse wijnprofessor Kees van Leeuwen (bekend van Cheval Blanc). Van Leeuwen maakte de rode Bordeaux wijn tot 2005 waarna hij werd opgevolgd door Hubert de Boüard, van 1er Grand Cru Classé Château Angélus. Hubert maakte ook deze 2015 Château Clos Chaumont Cadillac met onder andere 90/100 Decanter punten, 90-91/100 James Suckling punten en 91-93/100 punten van de vooraanstaande wijngids Falstaff op zijn naam. Over dit château van de Nederlandse eigenaar Pieter Verbeek zegt Robert Parker: “One of my favorite small properties in Bordeaux” en “An over-achieving château that often stands out in my tastings of inexpensive Bordeaux.”
Château Clos Chaumont
Pieter Verbeek liep dertig jaar geleden al rond met het idee ooit een eigen wijn te maken in Bordeaux. En die droom werd in de jaren '90 werkelijkheid. Het château telt inmiddels 13 hectare aan wijngaarden (53% Merlot, 22% Cabernet Franc en 25% Cabernet Sauvignon), aangeplant op zonnige hellingen. Deze druiven worden overigens stuk voor stuk met de hand geoogst. De bodem wordt gekenmerkt door een combinatie van kiezel, klei en een kalkachtige ondergrond. Een uitstekende basis dus voor het maken van kwaliteitswijn.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

