Château Cailloux de By header

Speciaal aanbod voor de abonnees van Plus Magazine

Plus Magazine biedt je in samenwerking met de Wijnbeurs een unieke kans op een zeldzaam goede Médoc gemaakt door het beroemde Château La Tour de By! Een echte trouvaille aan een onvergelijkbaar lage prijs!

Jouw voordelen

  • Slechts € 59 per doos ipv € 83,70  (€ 9,83 per fles ipv € 13,95)
  • 100% Proefgarantie: niet tevreden, geld terug

Château Cailloux de By

Château Cailloux de By ligt ten noorden van Pauillac in het hart van de Médoc appellatie. De druiven (50% Cabernet Sauvignon en 50% Merlot) worden in de wijngaarden van Château la Tour de By geoogst en door dezelfde ploeg gevinifieerd. Het resultaat is een evenwichtige wijn met een perfect evenwicht tussen fruit en houtopvoeding (6 maanden). Geraffineerd, elegant, rond en soepel. De raadgevende oenoloog is niemand minder dan Eric Boissenot, die tevens vier van de vijf Premiers Grands Crus (Château Latour, Margaux, Lafite- en Mouton-Rothschild) adviseert!

Proefnotitie

Château Cailloux de By 2015 Verleidelijk robijnrood. Soepele neus barstensvol rood fruit en cassis. Uitstekende smaak. Open, fruitig en rond met vanille en zwarte bessen. Krachtig en sappig met een lange afdronk. Zéér goed in balans. Geniet hiervan bij kip, fazant, eendenborst, grillades van rundsvlees, lamszadel en klein wild. Nu al zeer lekker. Houdbaar tot 2025. 50% Cabernet-Sauvignon, 50% Merlot, 13% alc.

2015 jaargang

2015 hoort in het rijtje van rijpe topjaargangen samen met 1995 en 2005. Inderdaad, de jaren eindigend op 5 scoren zeldzaam hoog. De allerbeste resultaten zien we met Merlot/Cabernet combinaties op klei en kalk/klei bodems. De stijl van 2015 is diepgekleurd met veel parfum en uitbundig rijp fruit. Een erg smakelijke jaargang dus.

Naar boven