Cave de Pazac 'Le Pigeonnier' Costières de Nîmes
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSyrah, Carignan, Grenache, Marselan
- HerkomstFrankrijk, Rhône
Lekker bij kruidige stoofpotjes
-
Entrecôte
-
Varkensgebraad
-
Gestoofd vlees
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Carignan, Grenache, Marselan, Syrah |
Regio | Rhône |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 14.50 |
Classificatie | AOC Costières de Nîmes |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Natuurkurk |
EAN-nummer | 8719418018515 |
Art.nr. | 251069 |
awards | |

Het huis Cave de Pazac maakt Franse wijnen in Costières de Nîmes, het aangrenzende Côtes du Rhône, Pays d'Oc en Pont du Gard. Én met succes. Ze bieden kwaliteit en diversiteit en hun Franse wijnen worden regelmatig bekroond met medailles op het Concours Général Agricole in Parijs en bij de Orange Wine Competition. De focus ligt op het maken van Franse rode wijn, waarbij onder andere het bijzondere terroir in de Rhône van grote invloed is.
De bodems, bestaande uit grote kiezelstenen, warmen in de zomer flink op en geven de warmte in de nachten goed door aan de wijnstokken. Hierdoor kunnen de Syrah en Grenache druiven uitstekend rijpen. Daarnaast bevatten de bodems veel klei, waardoor de regen goed wordt opgeslagen. Tot slot zorgt de mistral, de krachtige noordelijke wind, ervoor dat de wolken verdreven worden en blaast de wijnstokken na een regenbui droog. Hierdoor wordt de kans op rot geminimaliseerd.
Costières de Nîmes wijn
Vroeger was het gebied Costières de Nîmes bekend onder de naam Costières du Gard en door de hoeveelheid bulkwijn. Gelukkig is er een enorme kwaliteitsslag gemaakt. In 1986 werd dan ook de AOC classificatie toegekend en in 1989 wijzigde de naam naar Costières de Nîmes. Rode wijn uit Costières de Nîmes kenmerkt zich door het elegante karakter met veel tonen van rood fruit en past uitstekend bij gegrild vlees.

Het wijnhuis is in goede handen bij de familie Carreton. Al sinds 1815 is de familie actief in de wijnbouw. En momenteel werken vader Pierre Carreton en zijn zoon Christophe samen in de wijngaard waar ze naast druiven ook aardappelen, wortels en olijven verbouwen. Eén van hun meest verfijnde wijnen is de 'Pigeonnier': vernoemd naar de uitsparingen in het Cave de Pazac gebouw die onderdak boden voor de duiven, ook terug te zien op het etiket.

Het elegante en krachtige karakter van deze rode Franse wijn gaat heel goed samen met een mooi stuk geroosterd vlees. Dit is genieten! Wilt u zelf in één oogopslag zien welk gerecht bij welke wijn past? Bekijk dan eens onze complete Wijn & Spijs wijzer.