2024 | Italië | Sicilië

Casa Mia Nero d'Avola Sicilia

  • Casa Mia Nero d'Avola Sicilia
Opslaan
Zwoel, vol en gul als een Siciliaanse zomeravond. Casa Mia Nero d’Avola is het antwoord bij alles van de grill vol rijpe kersen, pruimen en een likje vanille. Mama mia, wat lekker! Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Nero d'Avola
  • Herkomst
    Italië, Sicilië
Normale prijs: 9,99 Speciale prijs: 7,99
Je bespaart
47,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
  • Altijd blind geproefd.
  • Gratis retourneren.
  • Slimme keuze: gratis verzending met Wijnbeurs Plus
    Een heel jaar gratis levering aan huis. Bespaar 2,95 tot 5,95 per bestelling
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Zwoele Siciliaan

Mama Mia! Casa Mia Nero d’Avola is zo’n wijn waar je vanzelf een beetje van gaat glimlachen. Tot de nok toe gevuld met zondoorstoofde Siciliaans zwoelheid. Typisch Nero d'Avola! Rijpe zwarte kers, pruim, met een toef vanille en pure choco. Behoorlijk serieus, breed en mondvullend. Ideaal koel glas rood bij een hete BBQ of in de winter met een fleecekleed op de bank. Wedden dat die tweede fles ook opengaat? Zonnig etiket, zonnig karakter – Casa Mia is jouw rode favoriet voor lange avonden. Lekker bij de BBQ, gegrilde aubergine, kruidige gehaktballetjes, lasagne, halloumi van de grill.
  • Https& Rundvleesgehakt
  • Https& Aubergine
  • Https& Lasagne met tomatensaus
  • Https& Halloumi
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasNero d'Avola
RegioSicilië
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2024
Alcoholgehalte13 %
Houtrijping6 maanden
ClassificatieDOC Sicilia
Serveertemperatuur14-16 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingSchroefdop
ArtikelnummerK206181
IngrediëntenClick here
Awards
  • Casa Mia Nero d'Avola Sicilia
“Zwoel rood van dé kwaliteitsdruif van Sicilië”
Sicilië is het grootste eiland van Italië en een van de oudste wijnregio’s van Europa. Dankzij het warme, droge klimaat en vulkanische bodems – vooral rond de Etna – is het eiland uitermate geschikt voor wijnbouw. De wijncultuur gaat eeuwen terug, maar Sicilië is de laatste decennia ook sterk gemoderniseerd. Vandaag de dag komen er wijnen vandaan die internationaal worden gewaardeerd om hun karakter, rijpheid en mediterrane flair. Van Grillo tot Zibibbo, en van Nero d’Avola tot frisse Vermentino.

Nero d’Avola: dé kwaliteitsdruif van Sicilië

Nero d’Avola is zonder twijfel de bekendste blauwe druif van Sicilië. Vernoemd naar het stadje Avola in het zuidoosten van het eiland, levert deze druif robuuste wijnen met intense aroma’s van zwarte kers, pruim, kruiden en soms een vleugje chocolade of vanille. Hij houdt van warmte en zon, en ontwikkelt in dat klimaat zijn kenmerkende diepgang en zachtheid. Waar hij vroeger vooral werd gebruikt om blends meer body te geven, schittert hij nu juist solo – als het smaakvolle visitekaartje van modern Sicilië.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen