Italië
Capo Zafferano Sedici Rosso
Een rode Appassimento vol sappige kersen, gemaakt van de mooiste volrijpe druiven van de drie recente topjaren. Past perfect bij rijke vleesgerechten. 98/99 punten! Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasMerlot, Primitivo, Negroamaro
- HerkomstItalië
12,99
77,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie
Appassimento van de mooiste druiven
Diep donkerrood. Intens fruitig bouquet vol weelderige bessen, zoet kersenfruit, mokka en Italiaanse kruiden. Intens rijk en mondvullend van smaak met fluweelzachte elegantie. Vol sappige kersen, cassis, vijgen en mokka. Intense Appassimento vol rijk kersenfruit. Gemaakt van de mooiste druiven van drie recente topjaren. Nog rijker dan zijn broertje Capo Zafferano Appassimento. Gemaakt van volrijpe druiven die nog een aantal dagen extra aan de stok blijven rijpen, wat zorgt voor extra structuur en rijkdom. Gelijke delen Negroamaro, Merlot en Primitivo, 16% alc. Past perfect bij rijke vleesgerechten, stoofschotels, gevulde aubergine en rijpe kazen. Nu al heerlijk tot 2028.
-
Gestoofd vlees
-
Aubergine
-
Oude kaas
Specificaties
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Merlot, Negroamaro, Primitivo |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 16 % |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8052049650779 |
Artikelnummer | E105182 |
Awards | |
Reviews

“Intense Appassimento met ongekende rijkdom”
Appassimento is een bijzondere methode voor het maken van Italiaanse wijn waarbij druiven pas worden geoogst op het allerlaatste moment. De met de hand geplukte druiventrossen worden vervolgens te drogen gelegd in speciale kratten, die worden gestapeld in een ruimte genaamd een 'frutaio'.
Appassimento
Deze frutaio is eigenlijk een droogzolder met meerdere luiken in het dak, zodat de wind vrij door kan waaien. Tijdens dit droogproces verdampt het water uit de druiven, wat leidt tot een concentratie van fruitsuikers en aroma'sHoe is de wijn geproduceerd?
De druiven blijven enkele dagen extra aan de wijnstok hangen. Tijdens dit overrijpingsproces neemt de concentratie van extracten en suikers toe om een wijn te creëren met een geweldige structuur, kleur en een hoger alcoholgehalte. Eenmaal geoogst en geplet, ondergaat het sap een maceratie bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 15-20 dagen om alle waardevolle stoffen uit de druiven te extraheren. Maceratie is een belangrijk proces in de wijnproductie waarbij de geplette druiven (ook wel de "most" genoemd) in contact worden gehouden met de schillen, pitten en soms zelfs de stelen van de druiven. De alcoholische en malolactische fermentaties vinden plaats bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 25 °C.SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen


WIST JE AL
De Italiaanse Appassimento-techniek is afgeleid van het Italiaanse woord 'appassire'. Dat betekent 'verwelken' of 'verdorren'. Deze methode was al bekend in de Romeinse tijd. Historische documenten suggereren dat de Romeinen druiven aan de lucht lieten drogen om zo geconcentreerd sap te verkrijgen. Hiervan maakten zij daarna wijn.