Buttery Rockhawk Chardonnay
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasChardonnay
- HerkomstFrankrijk, Pays d'Oc
In een boterzachte Chardonnay stijl
- Coquilles
- Gegrilde vis
- Pasta met Truffel
Wijnsoort | Veganistische wijn, Witte Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Chardonnay |
Regio | Pays d'Oc |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 13.5 % |
Houtrijping | 6 maanden |
Classificatie | IG Pays d'Oc |
Serveertemperatuur | 10-13 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2027 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
Artikelnummer | K200727 |
Awards | |
Een paar jaar geleden deden we tijdens een blinde vergelijkende proeverij van ruim dertig Franse Chardonnays een bijzondere ontdekking. Eén Chardonnay viel door zijn weelderige toets zachte roomboter namelijk zó op, dat hij spontaan tot ‘de Bernardus van Frankrijk’ werd gedoopt. Een bewonderende knipoog naar de fameuze zachte Chardonnay met impressies van roomboter van Bernardus, oftewel de populaire top Chardonnay van Ben Pon’s Winery uit Carmel Valley in Californië.
Chardonnay
Bij de onthulling van de proeverij was de verrassing groot. Want ‘de Bernardus van Frankrijk’ bleek een nieuwe Chardonnay van Blackhawk te zijn. Het resultaat van hun destijds nieuwe samenwerking met één van de beste Chardonnay producenten van Zuid-Frankrijk. Voor deze speciale ‘Buttery Chardonnay’ werden alleen de beste druiven van de oogst geplukt, ‘gently crushed’ en vervolgens ‘delicately oaked’ op 100% Frans eiken. Inmiddels is deze Franse witte wijn vast onderdeel van ons assortiment. Dat de naam van Blackhawk naar Rockhawk is gewijzigd, doet helemaal niks af aan de kwaliteit.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD