• Bric-Cenciurio-'Coste-di-Rose'-Barolo
2013 | Italië

Bric Cenciurio 'Coste di Rose' Barolo

Een verleidelijke topwijn met grandeur, veel finesse, een enorme lengte en een romige smaak. Hij is gemaakt in de wijngaard Costi di Rose, middenin het hart van Barolo en heeft door de ligging van de wijngaard het label 'Cru' gekregen.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Nebbiolo
  • herkomst
    Italië
34,00
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Bijzonder complex en verleidelijk van geur

"Vitaal baksteenrood met diepe kern. Bijzonder complex en verleidelijk van geur. Vol, breed en boers met hartige kruiden, aardse truffel, leer, gerookte ham, blauwe bes, rozen en kirsch. Mooi rond en romig vol van smaak met kersenbonbons, aardse zoetheid, tabak, viooltjes en truffel. Verleidelijke top Barolo met grandeur, veel finesses en enorme lengte. 13,5% alc. Nu tot 2037."
Specificaties
Alcoholgehalte13.50
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
Serveertemperatuur17 °C
Restsuikergehalte4,59
Op dronk vanaf2017
Op dronk tot2037
Art.nr.612193
WijnsoortRode Wijn
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
DruivensoortNebbiolo
LandItalië
Jaargang2013
ClassificatieDOCG Barolo
awards
  • Bric-Cenciurio-'Coste-di-Rose'-Barolo
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
"Verleidelijke top Barolo met grandeur, veel finesses en enorme lengte"

De Nebbiolo druif kent een eeuwenoude geschiedenis, al vanaf de eerste eeuw van onze jaartelling. Ondanks de rijke historie zijn Nebbiolo wijnen niet altijd in trek geweest. De zuren waren lange tijd te prominent aanwezig. Daarom werd de druif tot aan de negentiende eeuw vaak als basis van zoete wijn gebruikt. Pas na de intrede van moderne technieken, waaronder de voor Nebbiolo belangrijke malolactische vergisting, is de populariteit van de druif flink toegenomen. Dankzij de vele tannines in de schil en de kenmerkende hoge zuurgraad hebben Nebbiolo wijnen een ongekende bewaarcapaciteit. Direct na de vinificatie bevatten de wijnen nog strenge tannines, maar na een lange rijping van minimaal 18 maanden op eikenhout wordt de wijn een stuk zachter en treden de typische Nebbiolo smaken naar voren. De Nebbiolo komt het beste tot zijn recht in de heuvels van Piemonte en is daarmee ook de bekendste druif van de streek.‘ 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven