Wild bij wijn

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 05-08-2020
Share
Wild bij wijn
Wild bij wijn

Het wildseizoen

Het traditionele wildseizoen vindt plaats vanaf halverwege oktober tot en met december. Toch kunnen de periodes waarin bepaald wild verkrijgbaar is verschillen per diersoort. De start van het jachtseizoen op hazen en fazanten loopt tegelijk met de start van het wildseizoen, maar op de ree wordt bijvoorbeeld pas veel later gejaagd. Elke wildsoort heeft, naast een ander jachtseizoen, ook een andere smaak. De wijn die er dan bij past, kan dus ook verschillen.

Wij lichten hieronder een aantal typische wildwijnen uit mét bijpassend recept.

Domaine de la Côte Côtes du Rhône Villages

"Soepele Zwoelrijpe Rhône Villages"

Een wildwijn bij uitstek! Deze Rhône wijn kenmerkt zich door zijn zachte, zwoelrijpe en kruidige karakter. Werd ook bekroond met een gouden medaille door Gilbert & Gaillard. Gaat heel mooi samen met een wildstoof met pasta of geroosterde kip.

La Pauline Platine Chardonnay

"Rijke Chardonnay à la Pouilly-Fuissé"

Ook witte wijnen zijn perfect om te schenken bij wildgerechten. Neem bijvoorbeeld de Platine Chardonnay van la Pauline: bourgondisch rijk en romig van smaak. Bekroond met goud en kreeg 4/5 sterren van onze klanten. Heerlijk bij gehaktbrood.

La Pauline Platine ChardonnayLa Pauline Platine Chardonnay

Don Mendo Gran Reserva

"Zes jaar oude Gran Reserva"

Deze Spaanse Gran Reserva is een typische herfst- en winterwijn om van te genieten bij een stoofpotje, biefstuk of gewoon bij de open haard met een blokje kaas. De bessen, karamel en getoast eiken zorgen voor een ware smaakbeleving!

Don Mendo Gran ReservaDon Mendo Gran Reserva

Vento Caldo Syrah

"Powerhouse Syrah"

Een echte power wijn! 'Vento Caldo' verwijst naar de warme zuidenwind op Sicilië die zorgt dat de druiven indrogen en wel 2x zo geconcentreerd zijn. Kreeg 98 punten van Luca Maroni. Lekker bij gegrild vlees of hert met paddenstoelen- en truffelsaus.

Vento Caldoy SyrahVento Caldoy Syrah

La Jasse 'Tête de Cuvée'

"Indrukwekkende top cuvée"

Een meesterstuk van de wijnmaker van Domaine de la Jasse: een prestige Cabernet Sauvignon in de stijl van een grote Pauillac. Krachtig en zacht vol donker fruit. Onze klanten geven 4/5 sterren. Heerlijk om te schenken bij Beef Wellington of entrecote.

Domaine de la Jasse 'Tête de Cuvée'Domaine de la Jasse 'Tête de Cuvée'

Wild Wijnpakket

"4 perfecte wijnen voor bij uw wildgerecht"

Een Corvina die net zo rijk smaakt als een Amarone, een bekroonde Rioja Crianza, een 100% Shiraz waar je u tegen zegt én een Bourgondische Chardonnay in Pouilly-Fuissé stijl. Allemaal verzameld in één wild pakket.

Wild WijnpakketWild Wijnpakket

Wijn bij duif

Een geschikte wijn voor bij duif is krachtig en elegant. Een Super Tuscan, een wijn uit het Italiaanse Toscane gemaakt van Bordeaux druivenrassen, is vaak een goede smaakmaker naast de duif. Logisch dat wijnen uit Bordeaux dan ook prachtig samengaan met een stuk duif. Maar ook rode wijnen uit Chianti, Rioja, en Chili passen goed.

Wijn bij fazant

Bij fazant passen zowel rode als witte wijnen. Wat witte wijnen betreft past een Chardonnay goed. Deze kan zowel uit Nieuwe Wereld landen komen, als uit de Oude Wereld. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig glas Meursault. Wat rode wijnen betreft kunnen we ook in de Bourgogne blijven. Een rode Bourgogne van Pinot Noir zorgt net voor dat extra beetje malsheid.

Wijn bij hert

Hertenvlees, ook wel rood wild genoemd, is krachtig, dus daar mag best een volle rode wijn tegenover staan. Pinot Noir is een prima keuze, maar ook rode Bordeaux wijnen passen goed bij hertenvlees. Bij een stoofschotel van hertenvlees met lekker wat kruidigheid, past ook een kruidige wijn. Neem dan een Syrah uit de Rhône of een Australische Shiraz.

Wijn bij konijn

Bij konijn passen zowel witte, rode als rosé wijnen. Wilt u graag een rode wijn? Ga dan voor een Cabernet Franc, Gamay of Sangiovese. Wat wit betreft kunt u gaan voor een Chardonnay, een witte Rhône blend, Pinot Gris of zelfs een geurige Viognier.

Wijn bij eend

Waar hert vraagt om krachtige wijnen, ligt er bij eend maar net aan om wat voor eend het gaat. Wilde eend is een stuk krachtiger dan tamme eend. Zo past bij een tamme eend een wat lichtere wijn uitstekend. Zoals een Viognier of een Pinot Grigio met wat meer intense fruit tonen. Een lichtere rode Pinot Noir kan ook. Bij wilde eend mag er een wat sterkere wijn tegenover staan. Bijvoorbeeld een Chileense Carmenère of een Malbec uit Argentinie. Wijnen die maanden op grote houten vaten hebben gelegen geven net dat beetje extra.

Wijn bij wild zwijn

Het stevige vlees van wild zwijn vraagt om een stevige en kruidige wijn. En welke wijn is dan beter dan een overheerlijk glas Châteauneuf-du-Pape. Vaak maandenlang gerijpt in eikenhouten vaten en met intens rood en/of zwart fruit, ceder, vanille en soms een hint van chocolade.

Wijn bij wild

Zoals de voorbeelden hierboven al aangeven: elk stukje wild vraagt weer om een andere wijn. Maar welke wildwijn is niet alleen afhankelijk van het type wild, ook de sauzen en kruiden die worden gebruikt, spelen een belangrijke rol. Een fruitige saus met veel zuren, zoals een cranberrysaus, vraagt ook om een wijn met mooie zuren. Kies dan bijvoorbeeld voor een Chianti Classico. Deze laatste wijn past ook erg goed bij wild konijn. De juiste wijn drinken bij het juiste stuk wild, maakt het allemaal nog lekkerder.

Naar boven