Of het nu gaat om een zomer- of winterbarbecue, er past altijd wel een goed glas wijn bij. De vraag is alleen welke wijn daar dan het best bij past, want vaak gaat het om een uitgebreid scala aan smaken door de verschillende vlees, vis en vegetarische gerechten.
De wijn die bij alles past
Om al die verschillende smaken aan te kunnen is het handig om een allemansvriend op tafel te zetten. Het hoeft zeker geen lichte wijn te zijn. Bij een barbecue gaat het vaak om wat sterkere smaken, rokerige aroma’s, kruiden en marinades. Er mag dan ook best wel een stoere wijn naast gezet worden. Een rode Rhône wijn van Grenache, Syrah en Mourvèdre, een mooie Argentijnse rode wijn of juist een fruitige en iets frisse rode Beaujolais. Het kan allemaal.
Rosé wijn bij de barbecue
Ook rosé is een uitstekende optie. Een diepgekleurde, droge rosé heeft vaak genoeg power en smaak om alle smaken die bij een barbecue komen kijken aan te kunnen. Toch kan een lichte rosé ook heerlijk zijn om tussendoor te drinken. Juist om even bij al die krachtige smaken weg te gaan.
Rode en witte wijn
Het is niet zo dat rode wijn alleen bij vlees kan en witte wijn bij vis. Een rode, licht gekoelde Pinot Noir is bijvoorbeeld een goede match met een stuk zalmfilet van de barbecue. En kipgerechten, of ander gevogelte, kunnen weer heel lekker zijn met een volle witte Chardonnay.