Laat je smaakpapillen een duik nemen in dit frisse zalmtartaar recept! Met de combinatie van fluweelzachte zalm, knapperige waterkers en smaakvolle mierikswortel krijg je iedereen aan tafel, toch? Één ding is zeker: met 20 minuten heb je een heerlijk voorgerecht klaar!
Ingrediënten - 4 personen
• 400 g zalmfilet
• 10 g bieslook
• 2 el kappertjes
• 1 citroen
• 1 el mierikswortelpuree (potje)
• 1 bekertje crème fraîche (125 g)
• 1 el mayonaise
• 50 g waterkers
Benodigdheden:
• 1 kookring Ø 8 cm
Bereiding: 20 min
Snijd de zalm in kleine blokjes van ½ x ½ cm en doe in een kom. Snijd de bieslook fijn en meng door de zalm, samen met 1 el kappertjes. Boen de citroen schoon en rasp de helft van het gele deel van de schil boven de zalmtartaar en meng erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Rasp de rest van de gele citroenschil boven een ander kommetje. Voeg de mierikswortel, crème fraîche en mayonaise toe en meng door elkaar.
Zet de kookring op een mooi bord en schep er ¼ van de zalmtartaar in. Duw aan met de bolle kant van een lepel. Maak zo nog 3 borden. Schep op elke portie zalmtartaar een lepeltje crème fraîche, schep wat kleine hoopjes crème fraîche er omheen en leg daar de rest van de kappertjes op. Leg op elke portie zalmtartaar een toef waterkers en serveer.
WIJNTIP: serveer Nativ 'Vico Storto' Greco di tufo DOCG bij de zalmtartaar de zachte textuur van de wijn in combinatie met het ronde mondgevoel van de zalm en de crème fraîche. Het rijke fruit van de Greco ‘blust’ de scherpe mierikswortel af.