Recept: zalmstrudel

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 29-07-2020
Share
Recept zalmstrudel
Recept zalmstrudel

Op zoek naar een feestelijk gerecht voor om te serveren tijdens de kerstdagen? Probeer dan eens deze heerlijke zalmstrudel: binnen een uur op tafel en bovendien ook een echte aanrader bij Chardonnay.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 7.145 reviews

Ingrediënten - 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten - Bakken: 30 minuten

  • 1 rol Tante Fanny bladerdeeg (uit koeling)
  • 2 stukjes verse zalm zonder huid à 175 gr
  • 1 bakje roomkaas Philadelphia 'knoflook & kruiden' van 200 gr
  • 3 el paneermeel
  • 1 zak gewassen verse spinazie van 200 gr
  • Olijfolie
  • ½ bosje fijn gehakte verse dille
  • ½ bosje fijn gehakte verse bieslook 
  • Peper/zout
  • 1 ei geklutst
  • 1 el maanzaad
Recept zalmstrudelRecept zalmstrudel

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden: boven- en onderwarmte. Laat de zalm op kamertemperatuur komen.

Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olie, bak hierin de spinazie en laat het goed uitlekken in een vergiet. Knijp het vocht er nog extra uit en dep goed droog met keukenpapier.

Haal het deeg uit de verpakking en rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Snijd het deeg aan de lange kanten om de 2 centimeter: ongeveer 8 centimeter in aan beide kanten.

Smeer eerst de roomkaas op het midden van het deeg, strooi het paneermeel eroverheen en beleg met de verse kruiden en de goed uitgeknepen spinazie. Leg de zalm erop, bestrooi met peper en zout. Vouw de repen bladerdeeg als een vlecht (kruislings) over de vulling naar binnen.

Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei, bestrooi met maanzaad en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de zalmstrudel voor 30 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met een salade: aangemaakt met een dressing van olijfolie, citroensap en peper en zout.