Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van een winters stoofpotje? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.
Ingrediënten - 4 personen
- Boter
- 1 kilo runderlappen (gesneden)
- 3 uien (gesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 4 winterpenen (grof gesneden)
- 2 bleekselderij stelen (gesneden)
- 350 gr kastanjechampignons
- Zout en peper
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels cacao
- 1 liter runderbouillon (groente kan ook)
Bereiding
- Zet de braadpan op uw warmtebron en voeg vet toe. Fruit de uien in de pan. Voeg de sukadelappen en knoflook toe. Bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de wortels, kastanjechampignons, bleekselderij, paprikapoeder, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Schep nog even goed om zodat de kruiden even worden mee gebakken.
- Nu mag de bouillon erbij, als alles goed onder staat heeft u genoeg bouillon gebruikt. Staat het nog niet onder? Dan voegt u nog wat extra toe. Breng de stoofpot aan de kook en zet het vuur laag. Laat het sudderen met het deksel schuin op de pan. Het vlees wordt zachter en er verdwijnt wat vocht. Laat het minstens 3 uur sudderen en roer tussendoor.
- Staat de stoofpot niet meer onder water? Dan voegt u nog wat bouillon nog even bij met wat zout en peper en voegt u de cacao toe. Goed doorroeren en opscheppen maar.