De onstuimige herfstdagen zijn het ideale moment om de keuken in te duiken voor een herfstig gerecht, zoals een wildstoof met pasta. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u dit gerecht zelf op tafel zet.
Ingrediënten - 2 personen
• 500 gr hertenstoofvlees (in blokjes gesneden)
• Peper/zout uit de molen
• 3 el olijfolie
• 50 gr roomboter
• 1 grote ui (fijngesnipperd)
• 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
• 1 winterwortel (in kleine blokjes gesneden)
• 1 selderijstengel (in kleine blokjes gesneden)
• 200 ml rode wijn
• 1 blik tomatenblokjes van 425 ml
• 100 ml groentebouillon
• 2 jeneverbessen
• 3 tijmtakjes
• 2 rozemarijntakjes
• 1 laurierblaadje
• 1 el suiker
• 250 gr verse pappardelle
• Verse peterselie (fijngehakt)
• 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding (ca. 3 uur)
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met wat keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
Verwarm een stoofpan met 3 el olie en de boter. Bak hierin het vlees rondom bruin voor 3 tot 5 minuten. Haal het vlees uit de pan en houd apart op een bord.
Voeg in dezelfde gebruikte pan de ui, knoflook, wortel en selderijblokjes toe en bak op zacht vuur voor 5 minuten. Blus daarna af met de wijn en laat 2 tot 3 minuten inkoken. Doe het vlees met vocht terug in de pan en giet de tomatenblokjes en bouillon erbij. Breng opnieuw aan de kook, voeg alle kruiden toe, zet de deksel schuin op de pan en laat voor 2 tot 3 uur op zacht vuur gaar stoven. Tussendoor roeren.
Als het vlees uit elkaar valt en super mals is, dan is het klaar. Maak de ragout op smaak met een schepje suiker, peper en zout naar smaak.
Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer de ragout samen met de pappardelle en bestrooi het gerecht met verse peterselie en de geraspte kaas. Eet smakelijk!