Voorjaarsquiche met groene asperges, pecorino en doperwten

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: wijnbeurs.be
op 05-03-2024
Share
voorjaarsquiche
voorjaarsquiche

Niks smaakt zo naar voorjaar als asperges natuurlijk, of ze nu groen of wit zijn. Samen met de hartige Italiaanse schapenkaas, de aromatische citroen en de friszoete doperwtjes zijn ze de perfecte match met romig ei en krokant bladerdeeg. Dé perfecte combi met de Il Poggio Fiano Sannio uit Italië.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 7.152 reviews

Ingrediënten - 6 personen

• 1 rol vers bladerdeeg

• 450 g groene asperges (1 bosje)

• 20 g bieslook

• 1 biologische citroen

• 5 eieren

• 150 ml crème fraîche

• 75 g pecorino

• 250 g doperwten

Quichevorm 28 cm, ingevet

Bereiding: 15 min + 30 min oventijd

Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed de ingevette vorm met het bladerdeeg. Druk het deeg overal lichtjes aan. 

Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Dit deel is te hard. Blancheer de asperges 3 min. in kokend water met zout. Spoel af met koud water in een vergiet tot ze helemaal afgekoeld zijn. Dit stopt het garingsproces. Laat goed uitlekken. 

Knip de bieslook met een schaar in kleine stukjes. Was de citroen. Rasp de gele schil zonder het wit eronder mee te raspen, dat wat bitterder smaakt. 

Klop de eieren los met een vork. Meng met de crème fraîche met een vork tot een glad mengsel. Zorg dat alle klontjes eruit zijn. Rasp de kaas op een fijne rasp en voeg samen met de bieslook en versgemalen peper en zout naar smaak toe. 

Roer de doperwten erdoor. Die mogen nog bevroren zijn. Verdeel de vulling over de bodem van de vorm en leg de asperges erop.  

Bak in ca 30 min. gaar in de oven. Dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie als deze te donker wordt. Laat 5 min. staan voor het aansnijden, dan is hij wat steviger en makkelijk aan te snijden. 

TIP: ook lekker met Parmezaan in plaats van pecorino. 

WIJNTIP: Voor wie houdt van een bijzonder en lekker glas witte wijn. Exotisch rijke Fiano van vulkanische bodem en bomvol Bourgondische weelde. Breed en krachtig van smaak, vol ananas, kweepeer, witte perzik en gele Reine Claude. Past bij vele gerechten, dus de ideale maaltijdbegeleider. Zoals bij deze voorjaarsquiche met groene asperges, pecorino en doperwten. Om je vingers van af te likken!