Recept: spinaziesalade met gegrilde biefstuk

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 15-03-2021
Share
Recept spinaziesalade met gegrilde biefstuk
Recept spinaziesalade met gegrilde biefstuk

Op zoek naar een lichter gerecht voor de (paas)brunch, maar wel met een speciale twist? Ga dan voor deze spinaziesalade met gegrilde biefstukreepjes, ei en fetakaas.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 7.161 reviews

Ingrediënten voor 2 personen:

• 2 kogelbiefstukken (op kamertemperatuur)

• 1 el milde olijfolie

• 500 gr gewassen babyspinazie

• 10 gehalveerde cherrytomaatjes

• 4 gewassen mini komkommertjes (in plakjes gesneden)

• 1 blok fetakaas (in blokjes gesneden)

• 2 hard gekookte eieren (in partjes gesneden)

 

Voor de dressing

•  6 el olijfolie extra vierge

•  2 tl citroensap

•  1 tl mosterd

•  1 tl honing

•  1 teen geperste knoflook 

•  1 takje verse munt (alleen de blaadjes fijnhakken)

•  2 takjes verse oregano (alleen de blaadjes fijnhakken)

• 2 takjes verse basilicum (alleen de blaadjes fijnhakken)

•  Peper/zout naar smaak

Bereiding

Klop alle ingrediënten voor de dressing heel goed door elkaar tot een mooie egale dressing.

Smeer de biefstuk in met olie en bestrooi met peper en zout. Grill in een hete grillpan de biefstuk aan beide kanten 3 minuten, totdat er een mooie grillstreep ontstaat en het vlees medium gegaard is. Haal de biefstuk uit de pan en wikkel het vlees in een stuk aluminiumfolie.

Meng in een ruime mengkom de dressing door de spinazie. Leg daarna de spinazie op een bord, snijd de biefstuk in schuine plakken en leg samen met tomaat, komkommer, feta en gekookte eieren bovenop de salade.

Maak de salade op smaak met grof zeezout en zwarte peper uit de molen.