Saltimbocca is een Italiaans gerecht en wordt traditioneel gemaakt van dunne lapjes kalfsvlees. In dit recept maken we een variatie met kipfilet, bovendien ook heerlijk bij een glas rode wijn. Benieuwd hoe u dit recept maakt?
Ingrediënten - 2 personen
Voor de prikkers:
- 2 dubbele kipfilets
- 12 plakken parmaham of ontbijtspek
- 12 verse salieblaadjes
- 50 ml droge witte wijn
- Peper
- Houten prikkers
Voor de salsa:
- 3 el kappertjes
- 3 el peterselie (gehakt)
- 1 flinke hand groene olijven zonder pit
- 15 cherrytomaten
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 à 3 el citroensap
- 2 el goede olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Maak eerst de salsa zodat de smaken goed worden opgenomen.
Hak de kappertjes, olijven en cherrytomaatjes in kleine stukjes en meng er de olijfolie, sjalot, knoflook, citroensap en peterselie doorheen, breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Snijd de kipfilets eerst doormidden en snijd de filets daarna in 12 gelijke stukken.
Sla de kipfilet stukjes plat door een stukje vers houdfolie op de kipfilets te leggen en er met de platte kant van een groot koksmes (of pan) op de te slaan tot ongeveer 2 centimeter dik.
Leg op ieder stukje kip een salieblaadje bestrooi met peper en wikkel er een plakje parmaham omheen.
Rijg de kip aan de prikkers (3 stukjes kip per prikker) en bak ze goudbruin en gaar in warme koekenpan met een beetje olie.
Blus de kip af met de wijn. Als de wijn helemaal verdampt is, dan is de kip klaar.
Serveer de saltimbocca prikkers samen met de salsa.