Paasrecept: salade met gegrilde groenten en lamsvlees

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

op 16-03-2023
Share
Paasrecept: salade met gegrilde groenten en lamsvlees
Paasrecept: salade met gegrilde groenten en lamsvlees

Lamsvlees (in alle verschijningsvorm) is een echte klassieker tijdens Pasen. Maar ook het hele jaar door fantastisch bij een glas stevige rode wijn. In dit recept gaan we voor een lichte variant met een salade met gegrilde groenten.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 7.158 reviews

Ingrediënten - 4 personen

• 300 gr parelcouscous

• 2 kropjes little gem sla (in reepjes gesneden)

• 1 courgette (gewassen en gesneden in plakken van 1 cm)

• 1 aubergine (gewassen en gesneden in plakken van 1 cm)

• 1 rode paprika (gewassen en gesneden in plakken van 2 cm)

• 2 rode uien (in partjes gesneden)

• 2 trosjes cherrytomaatjes

• 500 gr lamsfilet (haasjes)

• 150 gr Parmezaan snippers

 

• Olijfolie

• Peper/zout uit de molen

• Ovenschaal

• Bakpapier

Voor de Italiaanse dressing:

• 2 eetlepels balsamicoazijn

• 1 teentje knoflook (geperst)

• 1 el vloeibare honing

• 6 el olijfolie extra vierge

• 1 flinke el verse gemengde Italiaanse kruiden (fijngehakt)

• Peper/zout

Bereiding: 35 minuten

Haal het lamsvlees uit de koeling en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm daarnaast de oven vast voor tot 200 graden hete lucht.

Meng voor de dressing de balsamicoazijn met de knoflook, de honing, het zout en de peper. Voeg al kloppend met een kleine garde de olijfolie toe en roer de fijngehakte Italiaanse kruiden erdoor. Zet de dressing in de koeling.

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing al dente op de verpakking. Giet af en roer 1 el olijfolie door de couscous. Houd apart.

Meng 3 el olijfolie door de groenten. Leg alle groenten (behalve de tomaatjes) op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en gril de groenten 20 minuten in de oven. Leg na 20 minuten de tomaatjes bij de gegrilde groenten en bak nog 10 minuten.

Verwarm een koekenpan met 2 el olijfolie en bak de lamsfilet rondom bruin. Zet het vuur laag en bak nog voor 4 tot 5 minuten: regelmatig keren tussendoor. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten op een snijplank. Snijd het vlees in mooi dunne gelijke plakjes.

Meng in een grote kom de couscous, sla en gegrilde groenten (behalve de tomaatjes) door elkaar. Maak op smaak met de dressing, verdeel over de borden, leg de plakjes vlees en de tomaatjes op de salade. Bestrooi tot slot met de Parmezaan snippers en peper en zout naar smaak.

Serveer de salade met knapperige kaascrostini’s. Eet smakelijk!