Parelhoen wordt in dit recept verheven tot een culinair hoogstandje door hem te combineren met een heerlijke truffeljus. De saus is een perfecte aanvulling op de delicate smaak van de parelhoen. Een ideaal gerecht voor speciale gelegenheden! Laat je verrassen door de smaken en lees snel verder om te kijken hoe je dit gerecht in een klein uurtje op tafel serveert.
Ingrediënten - 4 personen
• 1 kleine flespompoen (ca. 800 g)
• 3 el olijfolie
• 2 takjes rozemarijn
• 2 tenen knoflook
• 4 parelhoenfilets met vel
• 150 ml paddenstoelenfond
• 1/2 el truffeltapenade
• 25 g roomboter
Bereiding: 25 min + 25 min oventijd
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in lengte en schep de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd de helften in de lente in partjes en snijd de schil eraf. Leg de parten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Snijd de rozemarijn en knoflook fijn en strooi over de pompoen. Rooster 25 min. in de oven.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de parelhoenfilets 3 min. op de velkant. Draai de filets om en bak nog 3 min. op de andere kant. Leg ze in een kleine ovenschaal met de velkant naar boven en gaar ze ca. 15 min. in de oven.
Doe voor de jus de paddenstoelenfond in de pan en laat tot de helft inkoken. Zet het vuur uit en roer er de truffeltapenade en boter door tot de boter is gesmolten.
Serveer de parelhoenfilets met de jus erover en de pompoen ernaast. Serveer met een mooi glas Italiaans rood, zoals Mastieri Barbino Monferrato DOC Nebbiolo.