Recept: lamsburgers met zoete aardappelfriet

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 02-03-2021
Share
Recept lamsburgers met zoete aardappelfriet
Recept lamsburgers met zoete aardappelfriet

Wie houdt er nou niet van comfortfood? Precies, dat dachten wij ook. Met dit recept gaan we voor nét dat beetje extra. Wat dacht u van een lamsburger met zoete aardappelfriet?

Ingrediënten - 2 personen

  • 250 gr lamsgehakt
  • 2 burgerbroodjes
  • 50 gr paneermeel
  • 1 fles BBQ saus 
  • Griekse yoghurt
  • 4 plakken komkommer in de lengte geschaafd
  • 1 flinke hand waterkers of veldsla
  • Peper en zout
  • Olijfolie 
  • 1 grote zoete aardappel
  • Verse tijm
  • Paprikapoeder
  • Bakpapier
  • Bakplaat
Wijnbeurs Recept lamsburgers met zoete aardappelfriet

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Was de zoete aardappel, laat de schil eraan en snijd de aardappel in dunne repen/frieten.

Leg ze verspreid op de met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel de frieten met olijfolie. Even goed om husselen met de handen en bestrooi met zout, paprikapoeder en de tijm.

Bak de frieten in de oven voor 25 minuten: keer regelmatig.

Meng het gehakt met het paneermeel, 25 ml BBQ saus, peper en zout naar smaak. Kneed goed door elkaar en vorm hier 2 mooie burgers van.

Bak de burgers bruin en gaar in een warme koekenpan met olijfolie. Leg ze tussen het burgerbroodje en beleg met 2 a 3 plakken komkommer, een lepel yoghurt, BBQ saus en waterkers. Serveer samen met de frieten.

“Wat een heerlijke combinatie. De stevige smaak van een rode Franse wijn, zoals Saint-Émilion, past perfect bij het lamsvlees. En de heerlijk mollige structuur gaat hand in hand samen met de frieten.”

Naar boven