Recept: kabeljauw en papillote

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 19-10-2020
Share
Recept kabeljauw en papillote
Recept kabeljauw en papillote

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van kabeljauw en papillote? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 6.811 reviews

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 bos groene asperges, schoongemaakt
  • 2 grote gewassen rode aardappels in dunne plakjes
  • 1 citroen in dunne plakjes
  • 2 trosjes mini tomaatjes
  •  

 

  • 2 grote el groene pesto
  • Peper en zout
  • 2 velletjes vetvrij bakpapier
  • Touw

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de 2 velletjes bakpapier op een bakplaat. Beleg beide velletjes bakpapier met plakjes aardappel, citroen, asperges, en leg hier bovenop de kabeljauwfilet.

Bestrooi de vis met peper en zout en bestrijk ieder visje met 1 el pesto en leg het trosje tomaat erop. Vouw het pakketje goed dicht. Let op: het mag niet lekken. U kunt hem als een ‘snoeppapiertje’ dichtvouwen en voorzichtig opdraaien en aan beide uiteinden bindt u er een touwtje omheen.

Recept kabeljauw en papilloteRecept kabeljauw en papillote

Bak in de oven voor 25 minuten, haal uit de oven en laat ze rusten voor 2 minuten. Leg de pakketjes op een bord en vouw ze voorzichtig open.