Haloumi is perfect om te grillen: dit zoutige kaasje behoudt zijn vorm, zelfs aan een spiesje. De zoete nectarine tilt de kaas naar een hoger plan, en zorgt ervoor dat de zon ook op je bord schijnt.
Ingrediënten - 4 personen
• 200 g halloumi
• 2 nectarines
• 1/2 bosje bosui, in stukjes van 5 cm
• 10 g basilicum
• 10 g platte peterselie
• 10 g munt, alleen de blaadjes
• 1/4 rood pepertje
• 100 ml olijfolie extra vergine
• Barbecue
• 4 metalen spiesjes
Bereiding: 25 min
Steek de barbecue aan.
Snijd de haloumi in 16 gelijke stukjes. Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd elke helft in 4 partjes. Snijd de bosui in stukjes van ca 5 cm.
Rijg haloumi, nectarine en bosui om en om aan de spiesjes.
Maal basilicum, peterselie en munt fijn samen met het kwart pepertje in het bakje van de staafmixer. Gebruik van het basilicum en de peterselie ook de steeltjes, en van de munt alleen de blaadjes.
Voeg de olie toe, meng goed en breng op smaak.
Grill de spiesjes 1-2 min. per kant. Serveer met de kruidenolie.
TIP: Lekker met flatbread.
WIJNTIP: Dit is wat je van een goede Pinot Grigio mag verwachten: karaktervol en verfrissend met een lekkere dosis mineraliteit. Om gewoon zo van te genieten in het zomerse zonnetje óf om te combineren met een zomers gerecht, zoals deze vrolijke nectarine-halloumispiezen van de grill. Dat is pas zomers genieten