Niet alleen tijdens Pasen, maar bij menig borrel- of feestmoment lijken gevulde eitjes niet te kunnen ontbreken. Het ziet er dan ook gezellig uit op tafel, is niet moeilijk om te maken en er zijn er nog verschillende varianten te bedenken. heerlijk met een glas Chardonnay, zoals bijvoorbeeld een witte Bourgogne. Of een goed glas Champagne of andere schuimwijn.
Welke wijn past bij gevulde eieren?
Hoe maak je gevulde eieren?
Voor het basis gevulde eieren recept hebben we niet veel nodig.
Benodigdheden voor 8 stuks:
- 4 eieren
- Eetlepel yoghurt
- Theelepel mosterd
- Eetlepel mayonaise
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
- Verse bieslook
Bereidingswijze:
Het is vooral belangrijk dat de eieren hardgekookt zijn. Kook ze daarom 10 tot 12 minuten en spoel ze af onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd ze doormidden in de lengte.
Haal voorzichtig het eigeel weg en prak dat fijn in een schaaltje. Voeg een snufje kerriepoeder, een snufje paprikapoeder, de mosterd, mayonaise en de yoghurt toe aan het eigeel.
Meng dit goed door elkaar en schep het mengsel in een spuitzak. Spuit met de spuitzak kleine toefjes in de eiwit helften en garneer met bieslook.
Devilled eggs
Eén van de bekende varianten van het traditionele gevulde ei, is de devilled egg. Deze variant is wat pikanter. Naast mosterd wordt er ook nog een klein beetje sambal (of hete saus) aan toegevoegd en kan het paprikapoeder vervangen worden door cayennepeper.
Gevuld ei met tonijn
Voeg tonijn, kappertjes en eventueel stukjes zwarte olijf toe aan het eigeelmensgel. Meng het goed door elkaar en spuit kleine toefjes in de eiwit helften. Garneer met wat tuinkers.