Alles is lekkerder vanaf de barbecue, toch?! Verwen je gasten met dit heerlijke recept want met deze lamskoteletjes sla je de plank zeker niet mis. Serveer het recept met een salade & you are good to go!
Ingrediënten - 4 personen
Voor de lamskoteletjes:
• 2 lamsracks (ca. 1 kg)
• 3 teentjes knoflook
• 1 citroen
• 4 takjes rozemarijn
• 125 ml olijfolie
• 1 tl grof zeezout
• 20 g platte peterselie
Bereiding: 25 minuten + minimaal 2 uur marineren
Snijd lamsracks elk in 6 koteletjes van gelijke dikte. Doe ze in een goed afsluitbare diepvrieszak.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn en doe in een bakje. Rasp het gele deel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het rasp en sap toe. Hak de rozemarijn fijn en voeg ook toe. Meng er 100 ml olijfolie en het zout door. Schenk de marinade bij de koteletjes in de zak en sluit deze goed af. Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast, maar 4 uur is beter.
Steek de barbecue aan en breng de temperatuur naar 250 °C. Snijd voor de gremolata de peterselie fijn en doe in een bakje, samen met de rest van het citroenrasp en -sap. Rasp 1 teentje knoflook erboven. Meng er 25 ml olijfolie door.
Grill de lamskoteletjes 5-6 min. op de barbecue zodat ze nog mooi rosé zijn. Verdeel de gremolata erover.
Eet smakelijk!