Recept: gegrilde lamskoteletjes met gremolata

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 10-05-2023
Share
Gegrilde lamskoteletten
Gegrilde lamskoteletten

Alles is lekkerder vanaf de barbecue, toch?! Verwen je gasten met dit heerlijke recept want met deze lamskoteletjes sla je de plank zeker niet mis. Serveer het recept met een salade & you are good to go!

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 7.161 reviews

Ingrediënten - 4 personen

Voor de lamskoteletjes:

• 2 lamsracks (ca. 1 kg)

• 3 teentjes knoflook

• 1 citroen

• 4 takjes rozemarijn

• 125 ml olijfolie

• 1 tl grof zeezout

• 20 g platte peterselie

 

BarbecueBarbecue

Bereiding: 25 minuten + minimaal 2 uur marineren

Snijd lamsracks elk in 6 koteletjes van gelijke dikte. Doe ze in een goed afsluitbare diepvrieszak.

Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn en doe in een bakje. Rasp het gele deel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het rasp en sap toe. Hak de rozemarijn fijn en voeg ook toe. Meng er 100 ml olijfolie en het zout door. Schenk de marinade bij de koteletjes in de zak en sluit deze goed af. Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast, maar 4 uur is beter.

Steek de barbecue aan en breng de temperatuur naar 250 °C. Snijd voor de gremolata de peterselie fijn en doe in een bakje, samen met de rest van het citroenrasp en -sap. Rasp 1 teentje knoflook erboven. Meng er 25 ml olijfolie door.

Grill de lamskoteletjes 5-6 min. op de barbecue zodat ze nog mooi rosé zijn. Verdeel de gremolata erover. 

Eet smakelijk!