Recept: Draadjesvlees met rode wijn en kruiden

Geplaatst door:
op 08-09-2025
Draadjesvlees met paddenstoelen, rode wijn en kruiden
Draadjesvlees met paddenstoelen, rode wijn en kruiden

Een geurige stoofpot vol smaak! Langzaam gegaard rundvlees met wortel, paddenstoelen en warme kruiden in een diepe saus van rode wijn en tomaat. Serveer met romige polenta of aardappelpuree en een stevig glas rood – en laat de herfst maar komen.

Ingrediënten - 4 personen

• 750 g runderlappen (niet te mager)

• 2 uien

• 4 el boter

• 4 el olijfolie

• 4 blaadjes laurier

• 8 jeneverbessen

• 6 kruidnagels

• 2 takjes verse rozemarijn

• 250 ml rode wijn

• 2 runderbouillontabletten

• 400 ml passata

• 1 klein blikje tomatenpuree

• 3 winterwortels

• 250 g gemengde paddenstoelen

• 3 takjes tijm

• 2 teentjes knoflook

Bereiding ca. 20 minuten + 3 uur stooftijd

1. Vlees en uien voorbereiden

Snijd het vlees in grove stukken. Halveer de uien en snijd in dunne halve ringen.

2. Aanzetten

Verhit boter en olijfolie in een grote braadpan. Bak het vlees rondom bruin. Voeg de uien, laurier, jeneverbessen, kruidnagels en rozemarijn toe. Bak 2 minuten mee tot de geuren vrijkomen.

3. Blussen & stoven

Blus af met rode wijn. Los de bouillontabletten op in 300 ml kokend water en voeg toe, samen met passata en tomatenpuree. Roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de stoofpot 3 uur zachtjes pruttelen, met de deksel schuin op de pan.

4. Wortel toevoegen

Snijd na 2 uur de winterwortels in plakjes en voeg toe. Voeg eventueel wat kokend water toe als het te droog wordt – het vlees moet net onderstaan.

5. Paddenstoelen bereiden

Veeg de paddenstoelen schoon. Ris de tijmblaadjes en snijd de knoflook in dunne plakjes. Bak de knoflook goudbruin in wat boter, schep uit de pan. Voeg daarna de paddenstoelen en tijm toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook terug toe.

6. Afmaken

Breng de stoofpot op smaak met zout en peper. Schep de paddenstoelen boven op het stoofvlees en laat nog 10 minuten zachtjes meestoven.

 

Lekker met: romige polenta, aardappel-knolselderijpuree of vers gebakken zuurdesembrood.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 8.447 reviews