Deze Franse klassieker van knapperige rauwkost in alle kleuren van de regenboog is dé trend van 2024. De gerookte amandelen geven een geraffineerde twist aan de dip, en zorgen voor dat vleugje je-ne-sais-quoi. Een gezonde vegan smaaksensatie. Perfect om met vrienden of familie (verantwoord) van te snoepen.
Ingrediënten - 4 personen
• 1 pot gele gegrilde paprika's (465 g)
• 60 g gerookte gezouten amandelen
• 1,5 tl gemalen komijn
• 1 tl honing
• 125 g peultjes
• 200 g gele en oranje snacktomaatjes
• 200 g snackkomkommers
• 1 bos radijsjes, met groen
• 2 gele winterwortels
• Eetbare bloemen voor de garnering
Bereiding: 15 min
Laat de paprika’s goed uitlekken in een vergiet. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Pureer de stukken paprika samen met de amandelen, komijn en honing tot een gladde pasta met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de puntjes van de peultjes af. Snijd de snackkomkommers in de lengte in vieren. Haal de radijsjes los van elkaar en laat het groen eraan. Was ze indien nodig. Schrap de wortels en snijd ze in repen van ca 10 x 0,5 cm.
Rangschik alle groentes op een schaal. Zorg dat de kleuren elkaar mooi afwisselen. Zet de dip in het midden. Garneer met de bloemen.
WIJNTIP: Een heerlijk glas op-en-top Peter Michel Riesling met een uitstekende balans tussen frisheid en geconcentreerd rijp fruit. Levendig, verfrissend en loepzuiver van smaak, vol limoen, appel, pompelmoes en een vriendelijk vleugje lentebloesem. Uitstekende combinatie met een frisse crudités met gele paprikadip om het feest compleet te maken. Deze verfijnde witte wijn schenk je ook met gemak voor of na de brunch.