Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van aardappelkoekjes met forel en dillekwark? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.
Ingrediënten - 2 personen
- 500 gr stevige aardappel
- 1 grote ui
- 2 à 3 eetlepels bloem
- Zout en peper
- Zonnebloem of olijfolie
- 1 bakje kwark
- 1/2 bosje verse dille fijngehakt
- 1 pakje licht gerookte forelfilets
- Rasp van ½ citroen
Bereiding
Schil de aardappels en ui en rasp de aardappels en ui met een middelgrote rasp.
Meng de kwark met de fijngehakte dille, roer goed door elkaar breng op smaak met citroenrasp, peper en zout.
Schep het aardappel/ui mengsel in een schone theedoek, bind bij elkaar en knijp het vocht er goed uit, want de aardappels & ui laten behoorlijk wat vocht los. Doe alles in een kom.
Voeg de bloem, zout en peper bij het aardappel/ui mengsel en meng goed door elkaar.
Verhit een ruime koekenpan met wat olie, schep met 2 eetlepels 3 bergjes aardappelmengsel in de pan en druk ze plat tot 3 ronde koeken. U kunt een steekring gebruiken voor mooie strakke ronde koekjes.
Bak beide kanten op middelhoog vuur tot knapperig en goudbruin.
Verdeel stukjes forel over de aardappelkoekjes en serveer de dillekwark erbij.
“Spaanse rode wijn geeft een spannende combinatie door zijn zondoorstoofde en kruidige zwoele smaak met aroma's van getoast eiken. De aardappel en ui geven een bite en pittigheid en de forel past heel mooi bij het gerijpte karakter van de wijn!”